Hachis Parmentier

Hachis Parmentier er en klassisk fransk ret, der består af et lag hakket oksekød dækket med cremet kartoffelmos og bagt til perfektion. Denne ret er både trøstende og fyldig og perfekt til en familieaften.
Ingredienser
- hakket oksekød(gerne fra høj kvalitet)500 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- gulerødder(skåret i små tern)3 stk
- frosne ærter(kan være friske)200 g
- oksefond(eller bouillon)2 dl
- tomatpuré(kan justeres efter smag)2 spsk
- timian(tørret eller frisk)1 tsk
- laurbærblad(kan fjernes før servering)1 tsk
- kartofler(skrallede og skåret i tern)800 g
- smør(til kartoffelmosen)100 g
- mælk(kan justeres efter konsistens)1 dl
- revet ost(til topping)100 g
- salt(til smag)1 tsk
- peber(til smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog kartoflerne i en gryde med vand, indtil de er møre.
20 minn/akartoflerne skal være let møre og kunne gennembore med en gaffel - 2
Steg løg og hvidløg i en pande med lidt olie, indtil de er bløde.
5 minmedium varmeløgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk - 3
Tilsæt hakket oksekød, gulerødder, timian, laurbærblad, salt og peber. Steg indtil kødet er brunet.
10 minmedium høj varmekødet skal være gennemstegt og have en dejlig brun farve - 4
Tilsæt tomatpuré og oksefond, lad det simre i 10 minutter. Tilsæt ærter lige inden servering.
10 minsimmeringretten skal have en fyldig konsistens og en god duft - 5
Dræn kartoflerne og mos dem sammen med smør, mælk, salt og peber indtil de er glatte.
5 minn/akartoffelmosen skal være cremet og uden klumper - 6
Forvarm ovnen til 200 grader
- 7
Læg kødfyldet i et ovnfast fad og top med kartoffelmos. Drys med revet ost.
5 minn/afyldet skal være jævnt fordelt og kartoffelmosen glat - 8
Bag i ovnen i 25-30 minutter, indtil toppen er gylden og sprød.
30 min200 graderoverfladen skal være gyldenbrun og sprød - 9
Lad retten hvile i 5 minutter før servering.
5 minn/aretten skal være varm, men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Hachis Parmentier er perfekt til en hyggelig aften derhjemme med familien
Den revne ost på toppen gjorde retten ekstra lækker
Hachis Parmentier er ideel til en hurtig frokost på arbejdet