spisekunst.dk

Hachis Parmentier

hovedretfransktrøstendefamilievenlig
Hachis Parmentier

Hachis Parmentier er en klassisk fransk ret, der består af et lag hakket oksekød dækket med cremet kartoffelmos og bagt til perfektion. Denne ret er både trøstende og fyldig og perfekt til en familieaften.

Tid100 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hakket oksekød(gerne fra høj kvalitet)
    500 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • gulerødder(skåret i små tern)
    3 stk
  • frosne ærter(kan være friske)
    200 g
  • oksefond(eller bouillon)
    2 dl
  • tomatpuré(kan justeres efter smag)
    2 spsk
  • timian(tørret eller frisk)
    1 tsk
  • laurbærblad(kan fjernes før servering)
    1 tsk
  • kartofler(skrallede og skåret i tern)
    800 g
  • smør(til kartoffelmosen)
    100 g
  • mælk(kan justeres efter konsistens)
    1 dl
  • revet ost(til topping)
    100 g
  • salt(til smag)
    1 tsk
  • peber(til smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog kartoflerne i en gryde med vand, indtil de er møre.

    20 min
    n/a
    kartoflerne skal være let møre og kunne gennembore med en gaffel
  2. 2

    Steg løg og hvidløg i en pande med lidt olie, indtil de er bløde.

    5 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk
  3. 3

    Tilsæt hakket oksekød, gulerødder, timian, laurbærblad, salt og peber. Steg indtil kødet er brunet.

    10 min
    medium høj varme
    kødet skal være gennemstegt og have en dejlig brun farve
  4. 4

    Tilsæt tomatpuré og oksefond, lad det simre i 10 minutter. Tilsæt ærter lige inden servering.

    10 min
    simmering
    retten skal have en fyldig konsistens og en god duft
  5. 5

    Dræn kartoflerne og mos dem sammen med smør, mælk, salt og peber indtil de er glatte.

    5 min
    n/a
    kartoffelmosen skal være cremet og uden klumper
  6. 6

    Forvarm ovnen til 200 grader

  7. 7

    Læg kødfyldet i et ovnfast fad og top med kartoffelmos. Drys med revet ost.

    5 min
    n/a
    fyldet skal være jævnt fordelt og kartoffelmosen glat
  8. 8

    Bag i ovnen i 25-30 minutter, indtil toppen er gylden og sprød.

    30 min
    200 grader
    overfladen skal være gyldenbrun og sprød
  9. 9

    Lad retten hvile i 5 minutter før servering.

    5 min
    n/a
    retten skal være varm, men ikke brændende

Tags

hovedretfransktrøstendefamilievenlig

Kommentarer

Maria

Hachis Parmentier er perfekt til en hyggelig aften derhjemme med familien

★★★★★
Mette

Den revne ost på toppen gjorde retten ekstra lækker

★★★★
Lars

Hachis Parmentier er ideel til en hurtig frokost på arbejdet

★★★★★