Poulet aux Olives

Poulet aux Olives er en lækker fransk ret, hvor kylling steges med oliven, løg og hvidløg i en smagfuld sauce. Retten er perfekt til festlige lejligheder og kan serveres med ris eller brød.
Ingredienser
- kyllingefilet(kan være hele lår eller bryst)1 kg
- store løg(hakket)2 stk
- hvidløg(finthakket)3 fed
- grønne oliven(uden sten)200 g
- kyllingefond(eller bouillon)250 ml
- hvidvin(kan udelades)200 ml
- tørret timian(eller frisk timian)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- citron(skåret i både)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180ovnen føles varm - 2
Varm olivenolien i en stor pande over medium høj varme. Tilsæt kyllingefileterne og steg dem i 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne.
15 minmedium højkyllingen er gyldenbrun og sprød - 3
Tag kyllingen af panden og læg den i et ovnfast fad. Tilsæt løg og hvidløg til panden og steg dem i 3-4 minutter, indtil de er bløde.
4 minmediumduften af løg og hvidløg fylder køkkenet - 4
Tilsæt oliven, kyllingefond, hvidvin, timian, salt og peber til panden. Rør godt rundt og lad det simre i 2-3 minutter.
3 minsimmersaucen begynder at boble let - 5
Hæld saucen over kyllingen i det ovnfaste fad og læg citronskiverne ovenpå.
2 minn/asaucen dækker kyllingen jævnt - 6
Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 30-35 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.
35 min180saften fra kyllingen er klar, og kyllingen er mørt - 7
Fjern folien og bag i yderligere 5-10 minutter for at få en let sprød overflade.
10 min180overfladen er let sprød og gylden
Tags
Kommentarer
Poulet aux Olives er perfekt til en hyggelig middag med venner!
Jeg elsker de saftige oliven i retten - det giver en lækker smag!
Denne ret er super nem at lave og passer perfekt til en travl hverdag.