spisekunst.dk

Poulet aux Olives

kyllingolivenfranskhovedret
Poulet aux Olives

Poulet aux Olives er en lækker fransk ret, hvor kylling steges med oliven, løg og hvidløg i en smagfuld sauce. Retten er perfekt til festlige lejligheder og kan serveres med ris eller brød.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingefilet(kan være hele lår eller bryst)
    1 kg
  • store løg(hakket)
    2 stk
  • hvidløg(finthakket)
    3 fed
  • grønne oliven(uden sten)
    200 g
  • kyllingefond(eller bouillon)
    250 ml
  • hvidvin(kan udelades)
    200 ml
  • tørret timian(eller frisk timian)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • citron(skåret i både)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180
    ovnen føles varm
  2. 2

    Varm olivenolien i en stor pande over medium høj varme. Tilsæt kyllingefileterne og steg dem i 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

    15 min
    medium høj
    kyllingen er gyldenbrun og sprød
  3. 3

    Tag kyllingen af panden og læg den i et ovnfast fad. Tilsæt løg og hvidløg til panden og steg dem i 3-4 minutter, indtil de er bløde.

    4 min
    medium
    duften af løg og hvidløg fylder køkkenet
  4. 4

    Tilsæt oliven, kyllingefond, hvidvin, timian, salt og peber til panden. Rør godt rundt og lad det simre i 2-3 minutter.

    3 min
    simmer
    saucen begynder at boble let
  5. 5

    Hæld saucen over kyllingen i det ovnfaste fad og læg citronskiverne ovenpå.

    2 min
    n/a
    saucen dækker kyllingen jævnt
  6. 6

    Dæk fadet med folie og bag i ovnen i 30-35 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt.

    35 min
    180
    saften fra kyllingen er klar, og kyllingen er mørt
  7. 7

    Fjern folien og bag i yderligere 5-10 minutter for at få en let sprød overflade.

    10 min
    180
    overfladen er let sprød og gylden

Tags

kyllingolivenfranskhovedret

Kommentarer

Mette

Poulet aux Olives er perfekt til en hyggelig middag med venner!

★★★★★
Jens

Jeg elsker de saftige oliven i retten - det giver en lækker smag!

★★★★
Louise

Denne ret er super nem at lave og passer perfekt til en travl hverdag.

★★★★