Bouillabaisse Rapide

Bouillabaisse Rapide er en hurtig og lækker skaldyrsret, der kombinerer friske fisk og rejer i en aromatisk fiskesuppe med safran og grøntsager.
Ingredienser
- hvid fisk(fx torsk) (frisk)300 g
- tern)i
- rejer(skal være frisk eller optøet)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust)2 fed
- rød peberfrugt(skåret i tern)1 stk
- fiskefond(kan være hjemmelavet eller fra karton)400 ml
- hvidevin(tør hvidvin)200 ml
- safran(giver smag og farve)1 tsk
- laurbærblad(giver aroma)1 stk
- salt(eller efter smag)1 tsk
- peber(eller efter smag)1 tsk
- olivenolie(til stegning)1 spsk
- citron(skåret i både til servering)1 stk
- brødskiver(til servering)4 stk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olivenolie i en stor gryde over medium varme.
2 minmediumolie skal være varm og let boblende - 2
Tilsæt det finthakkede løg og steg indtil det bliver blødt og gennemsigtigt.
3 minmediumløg skal være bløde og duftende - 3
Tilsæt hvidløg og rød peberfrugt, og steg i yderligere 2 minutter.
2 minmediumduften af hvidløg skal være tydelig - 4
Tilsæt fiskefond, hvidvin, safran og laurbærblad. Bring til kog.
5 minhighsuppen skal begynde at koge let - 5
Når det koger, tilsæt fisketern og lad det simre i 5 minutter.
5 minlowfisken skal være gennemkogt og flage fra hinanden - 6
Tilsæt rejerne og lad det simre i yderligere 2 minutter.
2 minlowrejerne skal være lyserøde og færdige - 7
Smag til med salt og peber, og fjern laurbærbladet.
2 minnonesuppen skal have en balanceret smag - 8
Server straks med citronskiver og brød. ved none - retterne skal præsenteres varm og indbydende
Tags
Kommentarer
Den var fyldt med saftige rejer og blæksprutter!
Jeg kunne godt lide den spicy smag af safran i retten.
Perfekt til en hyggelig aften med vennerne ved vandet.