Caille Rôti au Miel
vagtelhonningovnstegtitaliensk

En lækker opskrift på vagtel stegt i ovn med honning, som giver en sød og aromatisk smag. Serveres med kartofler og asparges.
Tid55 min
Portioner2
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- vagtel(frisk eller frossen)1 stk
- honning(blomstermæd eller akaciahonning)2 spsk
- frisk timian(kan erstattes med tørret timian)1 tsk
- salt(fint havsalt)1 tsk
- peber(friskkværnet sort peber)1 krm
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)1 spsk
- grønne asparges(friske)100 ml
- mindre stykker)i
- kartofler(små)100 g
- kartofler)waxy
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen skal være varm - 2
Skyl vagtlen under koldt vand og tør den af med køkkenrulle.
2 min - 3
Gnid vagtlen ind i olivenolie, salt, peber og timian.
3 min - 4
Placer vagtlen i et ovnfast fad og hæld honning over.
2 min - 5
Skær kartoflerne i halve og læg dem i fadet omkring vagtlen.
5 min - 6
Sæt fadet i den forvarmede ovn og steg i 25 minutter.
25 min200vagtlen skal være gylden og saften klar - 7
Tag fadet ud, tilsæt de grønne asparges og steg i yderligere 10 minutter.
10 min200aspargesne skal være let møre og vagtlen skal være gennemstegt - 8
Lad retten hvile i 5 minutter før servering.
5 min
Tags
vagtelhonningovnstegtitaliensk
Kommentarer
Mette
Den søde honning smagte fantastisk sammen med kyllingen!
★★★★★
Lars
Caille Rôti au Miel er perfekt til en romantisk middag for to.
★★★★★
Sofie
Den sprøde skind på cailleen var virkelig lækkert!
★★★★★