Blini Breton

Blini Breton er en klassisk fransk ret lavet med boghvedemel, der serveres med creme fraiche og kaviar. Retten er perfekt som forret eller tapas.
Ingredienser
- boghvedemel(kan erstattes med hvedemel for en mere almindelig smag)200 g
- mælk(brug gerne sødmælk for en rigere smag)500 ml
- æg(brug friske æg for bedst resultat)3 stk
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- smør(til stegning)50 g
- smør for bedre kontrol over smagen)usaltet
- creme fraiche(til servering)200 g
- med græsk yoghurt)erstattes
- kaviar(vælg en god kvalitet for bedste smagsoplevelse)100 g
- dild(frisk dild til pynt og smag)1 bundt
Fremgangsmåde
- 1
Sigt boghvedemelet i en skål.
5 min - 2
Pisk mælken, æggene og saltet sammen i en anden skål.
3 min - 3
Tilsæt den flydende blanding til melet og pisk indtil der ikke er klumper.
5 min - 4
Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
30 min - 5
Varm en pande over medium varme og smelt lidt smør.
2 minmediumsmørret skal boble men ikke brune - 6
Hæld en lille skefuld dej på panden og steg i 2-3 minutter indtil der dannes bobler på overfladen.
3 minmediumboblerne skal være synlige og kanter skal være let gyldne - 7
Vend blinien og steg i yderligere 2-3 minutter indtil de er let gyldne.
3 minmediumbegge sider skal være let gyldne - 8
Fortsæt med at stege de resterende blini, tilsæt mere smør efter behov.
15 minmediumalle blini skal være ensartet gyldne - 9
Server blini med creme fraiche, kaviar og frisk dild ovenpå.
5 min
Tags
Kommentarer
Blini Breton er perfekt til en hyggelig brunch med veninderne.
Jeg elsker den sprøde konsistens af blinierne.
De lækre fyldte blinier med skyr og bær var en succes til picnicen.