spisekunst.dk

Blini Breton

blinifranskforretkaviarboghvedemel
Blini Breton

Blini Breton er en klassisk fransk ret lavet med boghvedemel, der serveres med creme fraiche og kaviar. Retten er perfekt som forret eller tapas.

Tid60 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • boghvedemel(kan erstattes med hvedemel for en mere almindelig smag)
    200 g
  • mælk(brug gerne sødmælk for en rigere smag)
    500 ml
  • æg(brug friske æg for bedst resultat)
    3 stk
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • smør(til stegning)
    50 g
  • smør for bedre kontrol over smagen)
    usaltet
  • creme fraiche(til servering)
    200 g
  • med græsk yoghurt)
    erstattes
  • kaviar(vælg en god kvalitet for bedste smagsoplevelse)
    100 g
  • dild(frisk dild til pynt og smag)
    1 bundt

Fremgangsmåde

  1. 1

    Sigt boghvedemelet i en skål.

    5 min
  2. 2

    Pisk mælken, æggene og saltet sammen i en anden skål.

    3 min
  3. 3

    Tilsæt den flydende blanding til melet og pisk indtil der ikke er klumper.

    5 min
  4. 4

    Lad dejen hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.

    30 min
  5. 5

    Varm en pande over medium varme og smelt lidt smør.

    2 min
    medium
    smørret skal boble men ikke brune
  6. 6

    Hæld en lille skefuld dej på panden og steg i 2-3 minutter indtil der dannes bobler på overfladen.

    3 min
    medium
    boblerne skal være synlige og kanter skal være let gyldne
  7. 7

    Vend blinien og steg i yderligere 2-3 minutter indtil de er let gyldne.

    3 min
    medium
    begge sider skal være let gyldne
  8. 8

    Fortsæt med at stege de resterende blini, tilsæt mere smør efter behov.

    15 min
    medium
    alle blini skal være ensartet gyldne
  9. 9

    Server blini med creme fraiche, kaviar og frisk dild ovenpå.

    5 min

Tags

blinifranskforretkaviarboghvedemel

Kommentarer

Lotte

Blini Breton er perfekt til en hyggelig brunch med veninderne.

★★★★★
Peter

Jeg elsker den sprøde konsistens af blinierne.

★★★★
Mette

De lækre fyldte blinier med skyr og bær var en succes til picnicen.

★★★★