spisekunst.dk

Tartelettes Framboise

desserthindbærtærte
Tartelettes Framboise

Tartelettes Framboise er lækre små tærter fyldt med hindbær og toppet med flødeskum. Perfekte som en let dessert.

Tid55 min
Portioner6
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne sigtet)
    250 g
  • smør(kold og skåret i tern)
    125 g
  • flormelis(til dejen)
    70 g
  • æg(størrelse M)
    1 stk
  • friske hindbær(kan erstattes med frosne)
    200 g
  • tøes op)
    skal
  • sukker(kan justeres efter smag)
    100 g
  • maizena(til at tykne hindbærsaucen)
    2 spsk
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)
    1 tsk
  • piskefløde(til flødeskum)
    200 ml

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland hvedemelet, smørret og flormelis i en skål, indtil det ligner groft sand.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt ægget og ælt dejen hurtigt sammen til en kugle. Læg den i plastfolie og chill i køleskabet i 30 minutter.

    30 min
  3. 3

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius

  4. 4

    Rul dejen ud på et meldrysset bord og skær den ud til cirkler, som passer til dine tarteletforme.

    10 min
  5. 5

    Læg dejcirklene i tarteletformene og prik bunden med en gaffel. Forbag dem i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne.

    12 min
    180
    bundene skal være let gyldne
  6. 6

    Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.

    10 min
  7. 7

    Kog hindbærene, sukkeret, maizena og vaniljesukkeret i en gryde over middel varme, indtil det tykner.

    5 min
  8. 8

    Fyld de afkølede tarteletter med hindbærblandingen.

    5 min
  9. 9

    Pisk fløden til bløde toppe og pynt tarteletterne med flødeskum.

    5 min

Tags

desserthindbærtærte

Kommentarer

Lise

Disse tarteletter var perfekte til picnic i parken med vennerne!

★★★★★
Morten

Jeg elsker kombinationen af friske hindbær og sød vaniljecreme i disse tarteletter.

★★★★
Emma

Disse tarteletter var perfekte til dessert efter en let sommermiddag.

★★★★