Cœur Fondant au Chocolat

Cœur Fondant au Chocolat er en lækker, fransk dessert, der byder på en rig og smeltende chokoladekerne. Denne opskrift giver en perfekt balance mellem sprødhed og blødhed og er ideel til chokoladeelskere.
Ingredienser
- mørk chokolade(min. 70% kakaoindhold)200 g
- smør(usaltet smør)120 g
- sukker(kan reduceres efter smag)150 g
- æg(friskæg)3 stk
- hvedemel(kan erstattes med mandelmel for glutenfri version)60 g
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljestang)1 tsk
- salt(for at fremhæve smagen)1 knivspids
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200°COvnen skal være varm og klar. - 2
Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad, indtil det er helt smeltet og glat.
10 minvarmChokoladen skal være helt smeltet uden klumper. - 3
Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.
5 minstuetemperaturBlandingen skal være lys og skummende. - 4
Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til æggeblandingen og rør godt.
2 minstuetemperaturBlandingen skal være ensartet og glat. - 5
Sigt hvedemelet i blandingen og fold forsigtigt ind, indtil det lige netop er blandet.
2 minstuetemperaturBlandingen skal være ensartet uden klumper. - 6
Fordel dejen i smurte ramekiner eller muffinforme, fyld dem 2/3 op.
5 minstuetemperaturDej skal være jævnt fordelt i formene. - 7
Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter, indtil kanterne er faste, men midten stadig er blød.
12 min200°CKantene skal være faste, men midten skal give efter, når du trykker let på dem. - 8
Lad dem hvile i 1 minut, inden de forsigtigt tages ud af formene.
1 minstuetemperaturKagerne skal være let afkølede, men stadig varme. - 9
Server straks, gerne med flødeskum eller is.
1 minstuetemperaturKagerne skal være varme og flydende indeni.
Tags
Kommentarer
Den smeltede chokolade var lækker og fløjlsblød
Jeg tilsatte lidt hakkede nødder for ekstra sprødhed
Det var den perfekte dessert til vores romantiske middag