spisekunst.dk

Cœur Fondant au Chocolat

dessertchokoladefranskbagværk
Cœur Fondant au Chocolat

Cœur Fondant au Chocolat er en lækker, fransk dessert, der byder på en rig og smeltende chokoladekerne. Denne opskrift giver en perfekt balance mellem sprødhed og blødhed og er ideel til chokoladeelskere.

Tid27 min
Portioner6
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • mørk chokolade(min. 70% kakaoindhold)
    200 g
  • smør(usaltet smør)
    120 g
  • sukker(kan reduceres efter smag)
    150 g
  • æg(friskæg)
    3 stk
  • hvedemel(kan erstattes med mandelmel for glutenfri version)
    60 g
  • vaniljesukker(kan erstattes med vaniljestang)
    1 tsk
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200°C
    Ovnen skal være varm og klar.
  2. 2

    Smelt chokolade og smør sammen i en skål over vandbad, indtil det er helt smeltet og glat.

    10 min
    varm
    Chokoladen skal være helt smeltet uden klumper.
  3. 3

    Pisk æg, sukker, vaniljesukker og salt sammen i en skål, indtil blandingen er lys og luftig.

    5 min
    stuetemperatur
    Blandingen skal være lys og skummende.
  4. 4

    Tilsæt den smeltede chokoladeblanding til æggeblandingen og rør godt.

    2 min
    stuetemperatur
    Blandingen skal være ensartet og glat.
  5. 5

    Sigt hvedemelet i blandingen og fold forsigtigt ind, indtil det lige netop er blandet.

    2 min
    stuetemperatur
    Blandingen skal være ensartet uden klumper.
  6. 6

    Fordel dejen i smurte ramekiner eller muffinforme, fyld dem 2/3 op.

    5 min
    stuetemperatur
    Dej skal være jævnt fordelt i formene.
  7. 7

    Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter, indtil kanterne er faste, men midten stadig er blød.

    12 min
    200°C
    Kantene skal være faste, men midten skal give efter, når du trykker let på dem.
  8. 8

    Lad dem hvile i 1 minut, inden de forsigtigt tages ud af formene.

    1 min
    stuetemperatur
    Kagerne skal være let afkølede, men stadig varme.
  9. 9

    Server straks, gerne med flødeskum eller is.

    1 min
    stuetemperatur
    Kagerne skal være varme og flydende indeni.

Tags

dessertchokoladefranskbagværk

Kommentarer

Mette

Den smeltede chokolade var lækker og fløjlsblød

★★★★★
Anders

Jeg tilsatte lidt hakkede nødder for ekstra sprødhed

★★★★
Louise

Det var den perfekte dessert til vores romantiske middag

★★★★★