spisekunst.dk

Fredensborg Klosterkage af Spelt & Vanilje

kagedessertspeltvanilje
Fredensborg Klosterkage af Spelt & Vanilje

En lækker og saftig kage lavet med speltmel og vanilje, perfekt til eftermiddagskaffen.

Tid50 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • speltmel(kan være fint eller groft)
    200 g
  • præference)
    efter
  • sukker(kan erstattes med honning for en sundere version)
    150 g
  • smør(skal være blødt)
    100 g
  • æg(store æg)
    2 stk
  • vaniljesukker(eller 1 teskefuld vaniljeekstrakt)
    1 tsk
  • bagepulver(for at give kagen lidt højde)
    1 tsk
  • mælk(kan være lactosefri)
    50 ml
  • valnødder(kan udelades eller erstattes med mandler)
    50 g
  • kanel(valgfri for ekstra smag)
    1 krydderskefuld

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader C

  2. 2

    Pisk smør og sukker sammen i en skål, indtil det er lyst og luftigt.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt efter hvert.

    2 min
  4. 4

    Tilsæt vaniljesukker, mælk og kanel, og rør godt.

    2 min
  5. 5

    Sigt speltmel og bagepulver i blandingen, og fold det forsigtigt ind.

    3 min
  6. 6

    Tilsæt hakkede valnødder, hvis du bruger dem, og rør forsigtigt.

    2 min
  7. 7

    Hæld dejen i en smurt kageform og bag i ovnen.

    30 min
    180
    kagen er færdig, når den er gylden og en tandstik kommer ud ren
  8. 8

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den tages ud.

    10 min

Tags

kagedessertspeltvanilje

Kommentarer

Camilla

Den speltede smag passer perfekt til vaniljen

★★★★★
Mette

Kagen var en dejlig overraskelse til eftermiddagskaffen

★★★★
Nikolaj

Den var helt fantastisk med de knasende speltkerner

★★★★★