Frederiksborg Hærmandens Brødtærte med Æblebid

En klassisk dansk brødtært med en lækker æblefyldning, perfekt til dessert eller som en sød snack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne sigtet)200 g
- smør(koldt og skåret i terninger)100 g
- flormelis(til dejen)50 g
- æg(stort)1 stk.
- æbler(gerne syrlige)2 stk.
- skåret i tern)og
- marcipan(kan erstattes med mandelmel for en nødderig variant)100 g
- sukker(til æblefyldet)50 g
- kanel(kan justeres efter smag)1 tsk.
- fløde(kan være let fløde eller fuldfed)1 dl
- vaniljesukker(kan erstattes med vaniljeekstrakt)1 tsk.
- æg til pensling(for en gylden overflade)1 stk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader C
- 2
Bland hvedemelet, smørret og flormelis i en skål, og smuldr ingredienserne sammen med fingrene, indtil de ligner groft sand.
5 minrumtemperaturdejen skal være smuldret og ensartet - 3
Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Læg dejen i folie og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter.
30 minkøleskabdejen skal være kold og fast - 4
Imens dejen hviler, forbered æblefyldet. Bland æbletern, sukker, kanel og marcipan i en skål.
10 minrumtemperaturæblerne skal være dækket af sukker og krydderier - 5
Tag dejen ud af køleskabet, og rull den ud på et meldrysset bord til en cirkel, der passer til en tærteform.
10 minrumtemperaturdejen skal være smidig og ikke klistre - 6
Læg dejen i tærteformen og prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutter.
10 min180bunden skal være let gylden - 7
Fordel æblefyldet jævnt over den forbagte bund.
5 minrumtemperaturfyldet skal være jævnt fordelt - 8
I en skål, pisk fløden, vaniljesukkeret og et æg sammen, og hæld det over æblefyldet.
5 minrumtemperaturblandingen skal være ensartet - 9
Pensl kanten af tærten med det ekstra æg, og bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil den er gylden og fyldet er fast.
35 min180tærten skal være gyldenbrun og fast i midten - 10
1
- 11
Lad tærten køle af i 10 minutter før servering.
10 minrumtemperaturtærten skal være let varm, men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Den lækre æblebid gav tærten en dejlig friskhed!
Helt perfekt til en eftermiddagssnack i skoven med vennerne!
Brødtærten var lidt tør, men æblestykkerne gav en god smag.