Frederikshavn Fiskefad inspireret af Christian IV

En klassisk dansk fiskeopskrift inspireret af Christian IV, der kombinerer friske fisk, rejer og muslinger i en lækker og cremet sauce.
Ingredienser
- hvid fiskefilet(f.eks. torsk eller sej)600 g
- rejer(friske eller optøede)200 g
- muslinger(friske)150 g
- løg(finthakket)2 stk.
- gulerødder(skåret i skiver)2 stk.
- porre(skåret i ringe)1 stk.
- smør(til stegning)100 g
- fiskefond(kan være hjemmelavet eller fra terning)5 dl
- fløde(gerne økologisk)1 dl
- frisk dild(hakket)2 tsk.
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen er varm - 2
Smelt smørret i en stor pande over medium varme. Tilsæt løg og sauté i 3-4 minutter indtil de er bløde.
4 minmediumløgene er gennemskinnelige - 3
Tilsæt gulerødder og porre, og steg i yderligere 5 minutter.
5 minmediumgrøntsagerne er let bløde - 4
Tilsæt fiskefond og lad det simre i 5 minutter.
5 minmediumfondet begynder at boble - 5
Tilsæt fiskefiletter, rejer og muslinger. Krydr med salt og peber. Lad simre i 10 minutter, indtil fisken er gennemkogt.
10 minmediumfisken flager let fra hinanden - 6
Tilsæt fløden og lad retten simre i yderligere 2-3 minutter, indtil den er opvarmet igennem.
3 minmediumretter har en cremet konsistens - 7
Server fiskegryden varm, pyntet med frisk dild. ved serveringstemperatur - retterne er varm og indbydende
Tags
Kommentarer
Fiskefadet var perfekt til vores hyggeaften med vennerne!
Jeg savnede lidt mere dild i retten...
Det var en dejlig overraskelse at finde rejer i retten!