Fried Rice

En velsmagende og hurtig opskrift på stegte ris, perfekt til at bruge rester og fyldt med grøntsager.
Ingredienser
- kogt ris(brug gerne rester fra dagen før for bedre konsistens)300 gram
- æg(frisk og økologisk anbefales)2 stk
- gulerødder(finthakket eller revet)150 gram
- ærter(frosne ærter kan bruges)100 gram
- soja sauce(juster efter smag)3 spsk
- vegetabilsk olie(kan være raps eller solsikke)2 spsk
- sesamolie(giver en god smag)1 tsk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- forårsløg(snittet i ringe)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Varm vegetabilsk olie op i en stor pande eller wok over medium varme.
2 minmedium varmeolien skal begynde at glinse - 2
Tilsæt hvidløg og gulerødder, og steg dem i ca. 3 minutter, indtil de er let bløde.
3 minmedium varmehvidløget skal dufte og gulerødderne skal være lette i farven - 3
Skub grøntsagerne til side af panden, og hæld de piskede æg i midten. Rør rundt, indtil æggene er lavet.
2 minmedium varmeægget skal være fast, men ikke brunt - 4
Tilsæt den kogte ris og ærter, og rør ingredienserne sammen. Steg i 5 minutter, så det hele varmes godt op.
5 minmedium varmerisen skal være varm og let gylden - 5
Tilsæt soja sauce og sesamolie, og rør godt rundt, indtil alle ingredienserne er dækket af saucen.
2 minmedium varmeder skal være en ensartet farve på risene - 6
Afslut med at tilsætte forårsløg og rør rundt i et minut for at blande smagene.
1 minmedium varmeforårsløgene skal være friske og grønne
Tags
Kommentarer
Jeg elsker at tilføje masser af grøntsager til min Fried Rice!
Perfekt til madpakken - nemt og hurtigt at lave!
Jeg brugte kylling i min Fried Rice - det gjorde den ekstra lækker!