spisekunst.dk

Frikadelle a la EF-afstemning 1972

frikadellerdansk madretro opskrift
Frikadelle a la EF-afstemning 1972

En klassisk opskrift på frikadeller, der tager os tilbage til 1972, hvor Danmark stemte om medlemskabet af EF. Disse frikadeller er saftige og smagfulde, perfekte til en dansk middag.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket svinekød(frisk og gerne fra en lokal slagter)
    500 gram
  • æg(størrelse M eller L)
    1 styk
  • mælk(fuldmælk for bedre smag)
    1 dl
  • løg(finthakket)
    1 styk
  • rasp(kan erstattes med havregryn for en sundere variant)
    100 gram
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(sort peber anbefales)
    0.5 tsk
  • smør(til stegning)
    1 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Start med at hakke løget fint og syde det i en pande med lidt smør i 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.

    4 min
    medium varme
    løget skal være blødt og duftende
  2. 2

    I en stor skål, bland det hakkede svinekød, det sauterede løg, æg, mælk, rasp, salt og peber.

    5 min
    ingen specifik temperatur
    dejen skal være ensartet og let klistret
  3. 3

    Form små frikadeller med hænderne og læg dem på en tallerken.

    5 min
    ingen specifik temperatur
    frikadellerne skal være jævnt formede
  4. 4

    Varm smørret op i en pande på medium-høj varme, og læg frikadellerne i panden.

    1 min
    medium høj varme
    smørret skal være mousserende
  5. 5

    Steg frikadellerne i ca. 5-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    14 min
    medium varme
    de skal være gyldne på ydersiden og ikke længere være røde indeni

Tags

frikadellerdansk madretro opskrift

Kommentarer

Mette

Denne ret minder mig om min barndoms sommerferier ved vandet.

★★★★★
Lars

Frikadellen var lidt tør, men smagen af persille gjorde op for det.

★★★★★
Helle

Perfekt til en picnic i parken med vennerne.

★★★★