Frikadeller og lun leverpostej

En klassisk dansk ret bestående af saftige frikadeller serveret med lun leverpostej og rugbrød. Perfekt til frokost eller middag.
Ingredienser
- hakket svinekød(kan blandes med hakket oksekød)500 g
- løg(finthakket)1 stk
- æg(størrelse M)1 stk
- mel(hvedemel)100 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(sort eller hvid peber)1 tsk
- smør(til stegning)50 g
- leverpostej(kan være hjemmelavet eller køb)200 g
- smør til servering(valgfrit)1 stk
- rugbrød(til servering)8 stk
Fremgangsmåde
- 1
Bland det hakkede kød med finthakket løg, æg, mel, salt og peber i en stor skål.
10 min - 2
Form frikadellerne med hænderne til små, flade kugler.
5 min - 3
Varm smørret op i en stor pande over medium varme.
5 minmediumSmørret skal boble let, men ikke brune. - 4
Steg frikadellerne i smørret i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.
10 minmediumFrikadellerne skal have en gyldenbrun farve og være faste i midten. - 5
Tag frikadellerne af panden og lad dem hvile på et skærebræt.
2 min - 6
Skær leverpostejen i skiver og varm den op i panden i et par minutter, hvis ønskes.
5 minlavLeverpostejen skal være varm og let gylden. - 7
Server frikadellerne sammen med lun leverpostej og rugbrød.
2 min
Tags
Kommentarer
Frikadellerne var saftige og lækre med masser af persille
Lun leverpostej er perfekt til en hyggelig søndagsbrunch
Disse frikadeller er fantastiske til aftensmad med kartoffelsalat