spisekunst.dk

Frikadeller og lun leverpostej

dansk madfrikadellerleverpostejcomfort food
Frikadeller og lun leverpostej

En klassisk dansk ret bestående af saftige frikadeller serveret med lun leverpostej og rugbrød. Perfekt til frokost eller middag.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hakket svinekød(kan blandes med hakket oksekød)
    500 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • æg(størrelse M)
    1 stk
  • mel(hvedemel)
    100 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(sort eller hvid peber)
    1 tsk
  • smør(til stegning)
    50 g
  • leverpostej(kan være hjemmelavet eller køb)
    200 g
  • smør til servering(valgfrit)
    1 stk
  • rugbrød(til servering)
    8 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bland det hakkede kød med finthakket løg, æg, mel, salt og peber i en stor skål.

    10 min
  2. 2

    Form frikadellerne med hænderne til små, flade kugler.

    5 min
  3. 3

    Varm smørret op i en stor pande over medium varme.

    5 min
    medium
    Smørret skal boble let, men ikke brune.
  4. 4

    Steg frikadellerne i smørret i ca. 4-5 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    10 min
    medium
    Frikadellerne skal have en gyldenbrun farve og være faste i midten.
  5. 5

    Tag frikadellerne af panden og lad dem hvile på et skærebræt.

    2 min
  6. 6

    Skær leverpostejen i skiver og varm den op i panden i et par minutter, hvis ønskes.

    5 min
    lav
    Leverpostejen skal være varm og let gylden.
  7. 7

    Server frikadellerne sammen med lun leverpostej og rugbrød.

    2 min

Tags

dansk madfrikadellerleverpostejcomfort food

Kommentarer

Lene

Frikadellerne var saftige og lækre med masser af persille

★★★★★
Mads

Lun leverpostej er perfekt til en hyggelig søndagsbrunch

★★★★
Helle

Disse frikadeller er fantastiske til aftensmad med kartoffelsalat

★★★★★