Gammeldags linsesuppe

En klassisk gammeldags linsesuppe, rig på smag og perfekt til kolde dage. Denne suppe er fyldt med næringsrige ingredienser og er let at forberede.
Ingredienser
- linser(grønne eller brune linser)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- gulerødder(skåret i tern)2 stk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- grøntsagsbouillon(eller kyllingebouillon)1 l
- timian(tørret)1 tsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- olie(til sautering)2 spsk
- laurbærblad(valgfrit)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Vask linserne grundigt under koldt vand.
5 min - 2
Varm olie i en stor gryde over medium varme. Tilsæt løg og sautér i 5 minutter, indtil de er bløde.
5 minmedium varmeløget skal være gennemsigtigt - 3
Tilsæt gulerødder og hvidløg til gryden. Sautér i yderligere 3 minutter.
3 minmedium varmegulerødderne skal være let bløde - 4
Tilsæt linserne, bouillon, timian og laurbærblad. Bring suppen i kog.
2 minhøj varmesuppen skal boble let - 5
Når suppen koger, skru ned for varmen og lad den simre i 30-40 minutter, eller indtil linserne er møre.
40 minlav varmelinserne skal være bløde og let mosede - 6
Fjern laurbærbladet og smag til med salt og peber før servering.
2 min
Tags
Kommentarer
Denne linsesuppe er perfekt til en regnvejrsdag med masser af varm kartoffelmos til
Jeg tilsatte nogle friske gulerødder og det gav en god crunch til suppen
Denne linsesuppe er ideel til en aftensmad, der varmer kroppen op efter en lang dag