Gensplejset pastasalat

En lækker og farverig pastasalat med friske ingredienser og en let dressing, perfekt til sommerdage eller som tilbehør til grillfester.
Ingredienser
- pasta(penne eller fusilli)250 g
- kødpålæg(skiver af skinke eller salami)150 g
- cherry tomater(halverede)100 g
- agurk(tern skåret)100 g
- rucola(frisk)50 g
- feta ost(smuldret)75 g
- olivenolie(ekstra jomfru)3 spsk
- balsamico eddike(valgfri)1 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt en teskefuld salt.
5 minhvile ved kogepunktvandet skal boble kraftigt - 2
Tilsæt pastaen til det kogende vand og kog i henhold til pakkens anvisninger, indtil den er al dente.
10 minkogendepastaen skal være blød men stadig have lidt bid - 3
Dræn pastaen og skyl den straks under koldt vand for at stoppe tilberedningen.
2 minkoldpastaen skal være afkølet - 4
I en stor skål, bland den afkølede pasta med kødpålæg, cherry tomater, agurk, rucola og feta ost.
5 minstuetemperaturingredienserne skal være jævnt fordelt - 5
Tilsæt olivenolie, balsamico eddike, salt og peber. Rør godt rundt for at kombinere.
2 minstuetemperatursalaten skal være godt dækket af dressingen - 6
Lad salaten hvile i køleskabet i 15 minutter før servering for at lade smagene udvikle sig.
15 minkøleskabsalaten skal være kold ved servering
Tags
Kommentarer
Den friske basilikum giver en skøn smag til pastasalaten!
Jeg syntes der manglede lidt mere dressing i retten
Perfekt til picnic i parken med vennerne