spisekunst.dk

Græskarstøppe & sojamandler

græskarsuppeefterårvegetarsiksundt
Græskarstøppe & sojamandler

En lækker og cremet græskarstøppe, der er perfekt til efteråret. Suppen er fyldt med smag fra ingefær og hvidløg, og toppet med sprøde sojamandler for en ekstra crunch.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • græskar(vælg et sødt græskar som Hokkaido eller Butternut)
    800 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • løg)
    sød
  • hvidløg(knust eller finthakket)
    2 stk
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • ingefær(friskrevet eller stødt)
    1 tsk
  • olivenolie(til sautering)
    2 spsk
  • sojamandler(kan være saltede eller usaltede)
    100 g
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • fløde(kan undlades for vegansk version)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skræl og skær græskarret i tern.

    10 min
  2. 2

    Varm olivenolie op i en stor gryde over medium varme.

    2 min
    medium
    olien skal være varm, men ikke ryge
  3. 3

    Tilsæt løg og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
  4. 4

    Tilsæt hvidløg og ingefær, og sauté i yderligere 1 minut.

    1 min
  5. 5

    Tilsæt græskarternene og grøntsagsbouillon. Bring det i kog.

    5 min
  6. 6

    Skru ned for varmen, dæk gryden og lad det simre i 20 minutter, eller indtil græskarret er mørt.

    20 min
    lav
    græskarret skal være let at mos i en gaffel
  7. 7

    Purér suppen med en stavblender, eller i en food processor indtil den er helt glat.

    5 min
  8. 8

    Tilsæt fløde, salt og peber. Rør godt rundt og varm suppen op igen.

    2 min
  9. 9

    Rist sojamandlerne på en tør pande indtil de er let gyldne og duftende.

    5 min
    medium
    mandlerne skal ændre farve og dufte nøddeagtigt
  10. 10

    1

  11. 11

    Server græskarstøppen varm, toppet med de ristede sojamandler. - toppingen skal være sprød og kontrastere med den bløde suppe

Tags

græskarsuppeefterårvegetarsiksundt

Kommentarer

Lise

Græskarstøppene var sprøde og velsmagende

★★★★★
Jens

Sojamandlerne gav en dejlig crunch til retten

★★★★
Mette

Perfekt til en hyggelig picnic i parken

★★★★★