Græskarstøppe & sojamandler

En lækker og cremet græskarstøppe, der er perfekt til efteråret. Suppen er fyldt med smag fra ingefær og hvidløg, og toppet med sprøde sojamandler for en ekstra crunch.
Ingredienser
- græskar(vælg et sødt græskar som Hokkaido eller Butternut)800 g
- løg(finthakket)1 stk
- løg)sød
- hvidløg(knust eller finthakket)2 stk
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1 l
- ingefær(friskrevet eller stødt)1 tsk
- olivenolie(til sautering)2 spsk
- sojamandler(kan være saltede eller usaltede)100 g
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)1 tsk
- fløde(kan undlades for vegansk version)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Skræl og skær græskarret i tern.
10 min - 2
Varm olivenolie op i en stor gryde over medium varme.
2 minmediumolien skal være varm, men ikke ryge - 3
Tilsæt løg og sautér indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 min - 4
Tilsæt hvidløg og ingefær, og sauté i yderligere 1 minut.
1 min - 5
Tilsæt græskarternene og grøntsagsbouillon. Bring det i kog.
5 min - 6
Skru ned for varmen, dæk gryden og lad det simre i 20 minutter, eller indtil græskarret er mørt.
20 minlavgræskarret skal være let at mos i en gaffel - 7
Purér suppen med en stavblender, eller i en food processor indtil den er helt glat.
5 min - 8
Tilsæt fløde, salt og peber. Rør godt rundt og varm suppen op igen.
2 min - 9
Rist sojamandlerne på en tør pande indtil de er let gyldne og duftende.
5 minmediummandlerne skal ændre farve og dufte nøddeagtigt - 10
1
- 11
Server græskarstøppen varm, toppet med de ristede sojamandler. - toppingen skal være sprød og kontrastere med den bløde suppe
Tags
Kommentarer
Græskarstøppene var sprøde og velsmagende
Sojamandlerne gav en dejlig crunch til retten
Perfekt til en hyggelig picnic i parken