Granatæble-kylling med ristet spidskål

En lækker ret med saftige kyllingefileter marineret i honning og krydderier, serveret med sprød, ristet spidskål og friske granatæblekerner.
Ingredienser
- kyllingefileter(gerne fra frilandsopdræt)4 stk.
- granatæblekerner(friske eller fra glas)2 dl
- spidskål(vælg en frisk og sprød)1 stk.
- olivenolie(koldpresset)3 spsk.
- salt(til smag)1 tsk.
- sort peber(nykværnet for bedre smag)1 tsk.
- honning(kan erstattes med agavesirup)2 spsk.
- cayennepeber(kan justeres efter smag)1 tsk.
- citron(saft og skal)1 stk.
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200°Covnen er varm, og lyset er tændt - 2
Krydr kyllingefileterne med salt, peber, honning og cayennepeber. Læg dem i et ovnfast fad.
5 minikke relevantkrydderierne dækker kyllingen jævnt - 3
Skær spidskålen i mundrette stykker og læg dem i en skål. Tilsæt olivenolie, citronsaft og citronskal. Bland godt.
5 minikke relevantkålen skal være dækket af olie og citronsaft - 4
Sæt kyllingen i ovnen og bag i 25 minutter.
25 min200°Ckyllingen er gylden og gennemstegt, saften løber klar - 5
Mens kyllingen bager, hæld spidskålen på en bageplade og rist i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil den er let brunet.
20 min200°Ckålen skal være sprød og have en let gylden farve - 6
Tag kyllingen og kålen ud af ovnen. Lad kyllingen hvile i 5 minutter.
5 minikke relevantsaften skal fordeles jævnt i kyllingen - 7
Anret kyllingefileterne på en tallerken, top med granatæblekerner og server med den ristede spidskål.
5 minikke relevantfarverne skal være livlige, og retten skal se indbydende ud
Tags
Kommentarer
Den ristede spidskål tilføjede en dejlig knasende tekstur til retten.
Granatæblekernerne gav en frisk og syrlig smag til kyllingen.
Denne ret var perfekt til madpakken - fyldig og mættende.