spisekunst.dk

Grape-kylling & gedecreme

kyllingdruergedeostnemmiddag
Grape-kylling & gedecreme

En lækker ret med saftige kyllingebryster, toppet med søde stegte druer og en cremet gedeostedip. Perfekt til en middag med venner eller familie.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kyllingebryst(gerne fra frilandsopdræt)
    4 stk
  • friske druer(halveret)
    200 g
  • gedeost(blød gedeost)
    150 g
  • fløde(eller madlavningsfløde)
    100 g
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • frisk timian(eller ½ tsk tørret)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • honning(kan udelades)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  2. 2

    Krydr kyllingebrysterne med salt, peber og timian.

    2 min
  3. 3

    Varm olivenolien op i en pande over medium varme. Steg kyllingebrysterne i 6-7 minutter på hver side, indtil de er gyldne og gennemstegte.

    14 min
    medium varme
    kyllingen er gylden og saftig
  4. 4

    Overfør kyllingebrysterne til en bageplade og bag dem i ovnen i 10 minutter.

    10 min
    200
    kyllingen er gennemstegt
  5. 5

    Mens kyllingen bager, lav gedecremen: I en skål, bland gedeosten med fløden og honningen

  6. 6

    Tilsæt de halverede druer til panden og steg dem i 3-4 minutter, indtil de er let bløde.

    4 min
    medium varme
    druerne er varme og begyndt at afgive saft
  7. 7

    Anret kyllingebrysterne på en tallerken og hæld de stegte druer over. Servér med gedecremen ved siden af.

    2 min

Tags

kyllingdruergedeostnemmiddag

Kommentarer

Mette

Grape-kylling & gedecreme var en overraskende god kombination!

★★★★★
Lars

Den cremede gedesmag passede perfekt til det saftige kyllingekød.

★★★★
Ida

En lækker ret til en romantisk date med en flaske rødvin ved siden af.

★★★★