spisekunst.dk

Grape-marineret rejecocktail

rejercocktailforretsommersund
Grape-marineret rejecocktail

En lækker og forfriskende reje-cocktail marineret med grape og avocado, perfekt til forret eller som let frokostret.

Tid29 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • rejer(friske eller optøede)
    300 g
  • grape(skåret i tern)
    150 g
  • eller pink)
    rød
  • avocado(moden)
    1 stk
  • tern)
    i
  • olivenolie(ekstra jomfru)
    2 spsk
  • citronjuice(friskpresset)
    1 spsk
  • honning(kan undlades)
    1 tsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet)
    1 tsk
  • forårsløg(finthakket)
    2 stk
  • frisk persille(hakket til pynt)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog rejerne i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter, indtil de er lyserøde.

    4 min
    100°C
    Rejerne skifter farve fra grå til lyserød.
  2. 2

    Dræn rejerne og lad dem køle af i et par minutter.

    5 min
  3. 3

    I en skål, bland olivenolie, citronjuice, honning, salt og peber.

    2 min
  4. 4

    Tilsæt de kolde rejer, grape, avocado og forårsløg til dressingen, og vend forsigtigt.

    3 min
  5. 5

    Lad retten trække i køleskabet i 15 minutter inden servering.

    15 min
    køleskab
    Retten skal være kold og smagene velintegrerede.
  6. 6

    Server rejecocktailen i glas og pynt med hakket persille.

    2 min

Tags

rejercocktailforretsommersund

Kommentarer

Mette

Den friske dild gav en dejlig smag...

★★★★★
Anders

Perfekt til en let sommermiddag...

★★★★
Lise

Rejerne var helt friske og saftige...

★★★★★