spisekunst.dk

Green Curry

asiatiskkrydretkyllingkarry
Green Curry

En lækker og krydret grøn karryret med kylling, grøntsager og kokosmælk. Perfekt til en hyggelig middag.

Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kyllingebryst(skåret i strimler)
    400 g
  • grøn karrypasta(juster efter ønsket styrke)
    2 spsk
  • kokosmælk(full-fat for bedre smag)
    400 ml
  • bambusskud(kan tilsættes friske grøntsager som broccoli)
    200 g
  • rød peberfrugt(skåret i strimler)
    1 stk
  • lime(saften bruges til smag)
    1 stk
  • fiskesauce(juster efter smag)
    1 spsk
  • sukker(kan være rørsukker for ekstra smag)
    1 tsk
  • frisk basilikum(til pynt og smag)
    1 bunt
  • jasminris(til servering)
    250 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog jasminrisene i henhold til pakkevejledningen.

    15 min
    kogende vand
    risene skal være møre og vandet absorberet
  2. 2

    Varm en stor pande eller wok op over medium varme og tilsæt grøn karrypasta. Steg i 1-2 minutter for at frigive smagen.

    2 min
    medium varme
    duften af karrypastaen skal være kraftig
  3. 3

    Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i 5-7 minutter, indtil de er let brunede.

    7 min
    medium varme
    kyllingen skal være gennemstegt og ikke længere lyserød
  4. 4

    Tilsæt kokosmælk, bambusskud, rød peberfrugt, fiskesauce og sukker. Lad det simre i 10 minutter.

    10 min
    svag varme
    retter skal boble let, og grøntsagerne skal være møre
  5. 5

    Tilsæt limesaft og frisk basilikum lige inden servering. Rør godt rundt.

    2 min
    ingen
    friskheden fra basilikum og syren fra lime skal dække retten
  6. 6

    Server green curry med de kogte jasminris.

    1 min
    ingen
    retterne skal præsenteres varmt og indbydende

Tags

asiatiskkrydretkyllingkarry

Kommentarer

Lise

Den grønne curry var fyldt med friske grøntsager!

★★★★★
Anders

Jeg elsker den stærke smag af ingefær i denne ret.

★★★★
Mette

Perfekt til madpakken - let at varme i mikroovnen!

★★★★