Green Curry
asiatiskkrydretkyllingkarry

En lækker og krydret grøn karryret med kylling, grøntsager og kokosmælk. Perfekt til en hyggelig middag.
Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- kyllingebryst(skåret i strimler)400 g
- grøn karrypasta(juster efter ønsket styrke)2 spsk
- kokosmælk(full-fat for bedre smag)400 ml
- bambusskud(kan tilsættes friske grøntsager som broccoli)200 g
- rød peberfrugt(skåret i strimler)1 stk
- lime(saften bruges til smag)1 stk
- fiskesauce(juster efter smag)1 spsk
- sukker(kan være rørsukker for ekstra smag)1 tsk
- frisk basilikum(til pynt og smag)1 bunt
- jasminris(til servering)250 g
Fremgangsmåde
- 1
Kog jasminrisene i henhold til pakkevejledningen.
15 minkogende vandrisene skal være møre og vandet absorberet - 2
Varm en stor pande eller wok op over medium varme og tilsæt grøn karrypasta. Steg i 1-2 minutter for at frigive smagen.
2 minmedium varmeduften af karrypastaen skal være kraftig - 3
Tilsæt kyllingestrimlerne og steg i 5-7 minutter, indtil de er let brunede.
7 minmedium varmekyllingen skal være gennemstegt og ikke længere lyserød - 4
Tilsæt kokosmælk, bambusskud, rød peberfrugt, fiskesauce og sukker. Lad det simre i 10 minutter.
10 minsvag varmeretter skal boble let, og grøntsagerne skal være møre - 5
Tilsæt limesaft og frisk basilikum lige inden servering. Rør godt rundt.
2 miningenfriskheden fra basilikum og syren fra lime skal dække retten - 6
Server green curry med de kogte jasminris.
1 miningenretterne skal præsenteres varmt og indbydende
Tags
asiatiskkrydretkyllingkarry
Kommentarer
Lise
Den grønne curry var fyldt med friske grøntsager!
★★★★★
Anders
Jeg elsker den stærke smag af ingefær i denne ret.
★★★★★
Mette
Perfekt til madpakken - let at varme i mikroovnen!
★★★★★