spisekunst.dk

Grillede Dagbogsrødder (Efterløn 1978)

grillvegetarisksundsommer
Grillede Dagbogsrødder (Efterløn 1978)

Denne opskrift på grillede dagbogsrødder er en lækker og sund måde at nyde denne rodfrugt på. Rødderne marineres i olivenolie og krydderier før de grilles til perfektion.

Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • dagbogsrødder(friske og unge rødder for bedste smag)
    500 gram
  • olivenolie(koldpresset olivenolie anbefales)
    2 spiseskefulde
  • salt(fint havsalt for bedre smag)
    1 teskefuld
  • sort peber(nykværnet for optimal smag)
    0.5 teskefuld
  • frisk timian(kan erstattes med tørret timian)
    1 teskefuld

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm grillen til medium varme.

    10 min
    180-200 grader Celsius
    duften af opvarmet grill og høre metallisk lyd når risten opvarmes
  2. 2

    Skræl dagbogsrødderne og skær dem i stænger.

    5 min
    N/A
    frisk duft af rødderne og synlighed af den farverige inderside
  3. 3

    Læg rødderne i en skål og tilsæt olivenolie, salt, peber og timian. Bland godt.

    3 min
    N/A
    sammensmeltningen af olien med krydderierne og røddernes glans
  4. 4

    Læg de marinerede rødder på grillen i et jævnt lag.

    15 min
    N/A
    sizzling lyde og røddernes brune farve ved kanten
  5. 5

    Vend rødderne efter 7-8 minutter for at sikre jævn grillning.

    1 min
    N/A
    let forkullende overflade og duft af grill
  6. 6

    Tag rødderne af grillen når de er møre og let forkullede.

    15 min
    N/A
    de skal være let bløde når de trykkes på

Tags

grillvegetarisksundsommer

Kommentarer

Mette

De grillede dagbogsrødder passede perfekt til vores sommergrillfest!

★★★★★
Lars

Jeg kunne virkelig smage den lækre røgsmag fra grillovnen i rødderne.

★★★★
Maria

Dagbogsrødderne var en skøn og nem ret at have med på picnic ved søen.

★★★★