Grillede Dagbogsrødder (Efterløn 1978)
grillvegetarisksundsommer

Denne opskrift på grillede dagbogsrødder er en lækker og sund måde at nyde denne rodfrugt på. Rødderne marineres i olivenolie og krydderier før de grilles til perfektion.
Tid30 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- dagbogsrødder(friske og unge rødder for bedste smag)500 gram
- olivenolie(koldpresset olivenolie anbefales)2 spiseskefulde
- salt(fint havsalt for bedre smag)1 teskefuld
- sort peber(nykværnet for optimal smag)0.5 teskefuld
- frisk timian(kan erstattes med tørret timian)1 teskefuld
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm grillen til medium varme.
10 min180-200 grader Celsiusduften af opvarmet grill og høre metallisk lyd når risten opvarmes - 2
Skræl dagbogsrødderne og skær dem i stænger.
5 minN/Afrisk duft af rødderne og synlighed af den farverige inderside - 3
Læg rødderne i en skål og tilsæt olivenolie, salt, peber og timian. Bland godt.
3 minN/Asammensmeltningen af olien med krydderierne og røddernes glans - 4
Læg de marinerede rødder på grillen i et jævnt lag.
15 minN/Asizzling lyde og røddernes brune farve ved kanten - 5
Vend rødderne efter 7-8 minutter for at sikre jævn grillning.
1 minN/Alet forkullende overflade og duft af grill - 6
Tag rødderne af grillen når de er møre og let forkullede.
15 minN/Ade skal være let bløde når de trykkes på
Tags
grillvegetarisksundsommer
Kommentarer
Mette
De grillede dagbogsrødder passede perfekt til vores sommergrillfest!
★★★★★
Lars
Jeg kunne virkelig smage den lækre røgsmag fra grillovnen i rødderne.
★★★★★
Maria
Dagbogsrødderne var en skøn og nem ret at have med på picnic ved søen.
★★★★★