spisekunst.dk

Grillet melon med feta

grillsommerdessertforret
Grillet melon med feta

En lækker og frisk ret med grillet melon toppet med smuldret feta, honning og sort peber, perfekt som en appetitvækker eller dessert.

Tid25 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • melon(vælg en moden cantaloupe eller honningmelon)
    1 stk
  • fetaost(bruger gerne en græsk feta for bedre smag)
    150 g
  • olivenolie(ekstra jomfruolivenolie anbefales)
    2 spsk
  • friskkværnet sort peber(for ekstra smag)
    1 tsk
  • honning(kan udelades eller justeres efter smag)
    1 tsk
  • frisk mynte(til pynt og ekstra smag)
    1 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm grillen til medium varme

  2. 2

    Skær melonen i skiver på ca. 2-3 cm tykkelse.

    5 min
    n/a
    skiverne skal være jævne og let håndterbare
  3. 3

    Pensl melonskiverne med olivenolie på begge sider.

    2 min
    n/a
    melonen skal være let glinsende
  4. 4

    Læg melonskiverne på grillen og grill i 3-4 minutter på hver side, indtil der er grillmærker.

    8 min
    n/a
    grillmærkerne skal være tydelige, og melonen skal være blød, men stadig fast
  5. 5

    Tag melonen af grillen og lad dem køle af i 2 minutter.

    2 min
    n/a
    melonen skal være varm, men ikke så varm at den ikke kan håndteres
  6. 6

    Sk crumble fetaosten over de grillede melonskiver.

    1 min
    n/a
    fetaosten skal dække melonen jævnt
  7. 7

    Dryp honning over melonen og drys med sort peber.

    2 min
    n/a
    honningen skal være jævnt fordelt
  8. 8

    Pynt med friske mynteblade inden servering.

    1 min
    n/a
    mynten skal se frisk og grøn ud

Tags

grillsommerdessertforret

Kommentarer

Mette

Den grillet melon med feta smagte fantastisk!

★★★★★
Thomas

Perfekt som en let sommerret til picnic i parken

★★★★
Lone

Fetaosten tilføjede lige den rette saltede smag til melonen

★★★★