spisekunst.dk

Grødrisotto med kapers og bacon

risottobacongrødriskapers
Grødrisotto med kapers og bacon

En lækker og cremet grødrisotto med sprødt bacon og salte kapers, perfekt som en varmende ret på kolde dage.

Tid40 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • grødris(brug arborio eller carnaroli for bedste resultat)
    200 g
  • bacon(kan erstattes med kalkunbacon for et sundere valg)
    100 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust eller finthakket)
    2 fed
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    1 l
  • parmesan(revet)
    50 g
  • kapers(afdryppede)
    2 spsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Steg baconen i en stor gryde over medium varme, indtil den er sprød. Tag baconen op og læg den på et papirhåndklæde for at dryppe af.

    5 min
    medium
    baconen er gylden og sprød
  2. 2

    Tilsæt olivenolie i gryden med baconfedtet. Steg løg og hvidløg i ca. 3-4 minutter, indtil de er bløde.

    4 min
    medium
    løgene er gennemsigtige og dufter aromatisk
  3. 3

    Tilsæt grødrisene til gryden og rør godt rundt, så risene bliver dækket af olie. Steg i ca. 2 minutter.

    2 min
    medium
    risene bliver let gennemsigtige
  4. 4

    Begynd at tilsætte grøntsagsbouillonen én skefuld ad gangen, og lad risene absorbere væsken, før du tilsætter mere. Fortsæt denne proces i ca. 18-20 minutter, indtil risene er al dente.

    20 min
    medium
    risene er møre, men stadig har bid; risottoen skal være cremet
  5. 5

    Når risene er færdige, tages gryden af varmen. Tilsæt revet parmesan, kapers, salt og peber. Rør godt rundt, indtil osten er smeltet.

    2 min
    none
    risottoen er cremet og har en ensartet konsistens
  6. 6

    Servér risottoen varm, toppet med sprødt bacon.

    1 min
    none
    retterne er varme og dufter lækkert af bacon og parmesan

Tags

risottobacongrødriskapers

Kommentarer

Mette

Jeg elsker kombinationen af kapers og bacon!

★★★★★
Kim

Grødrisottoen var lige det jeg havde brug for på en regnvejrsdag

★★★★
Cecilie

Perfekt til en hyggelig middag med vennerne

★★★★★