Grødrisotto med kapers og bacon

En lækker og cremet grødrisotto med sprødt bacon og salte kapers, perfekt som en varmende ret på kolde dage.
Ingredienser
- grødris(brug arborio eller carnaroli for bedste resultat)200 g
- bacon(kan erstattes med kalkunbacon for et sundere valg)100 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløg(knust eller finthakket)2 fed
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1 l
- parmesan(revet)50 g
- kapers(afdryppede)2 spsk
- olivenolie(til stegning)2 spsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Steg baconen i en stor gryde over medium varme, indtil den er sprød. Tag baconen op og læg den på et papirhåndklæde for at dryppe af.
5 minmediumbaconen er gylden og sprød - 2
Tilsæt olivenolie i gryden med baconfedtet. Steg løg og hvidløg i ca. 3-4 minutter, indtil de er bløde.
4 minmediumløgene er gennemsigtige og dufter aromatisk - 3
Tilsæt grødrisene til gryden og rør godt rundt, så risene bliver dækket af olie. Steg i ca. 2 minutter.
2 minmediumrisene bliver let gennemsigtige - 4
Begynd at tilsætte grøntsagsbouillonen én skefuld ad gangen, og lad risene absorbere væsken, før du tilsætter mere. Fortsæt denne proces i ca. 18-20 minutter, indtil risene er al dente.
20 minmediumrisene er møre, men stadig har bid; risottoen skal være cremet - 5
Når risene er færdige, tages gryden af varmen. Tilsæt revet parmesan, kapers, salt og peber. Rør godt rundt, indtil osten er smeltet.
2 minnonerisottoen er cremet og har en ensartet konsistens - 6
Servér risottoen varm, toppet med sprødt bacon.
1 minnoneretterne er varme og dufter lækkert af bacon og parmesan
Tags
Kommentarer
Jeg elsker kombinationen af kapers og bacon!
Grødrisottoen var lige det jeg havde brug for på en regnvejrsdag
Perfekt til en hyggelig middag med vennerne