spisekunst.dk

Grønne deller

vegetarisksundnem
Grønne deller

Grønne deller er en lækker og sund ret lavet af linser, grøntsager og krydderier, der steges til perfektion.

Tid44 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • grønne linser(kogte og drænede)
    200 g
  • revet gulerod(frisk)
    100 g
  • frosne ærter(optøede)
    50 g
  • løg(finthakket)
    1 stk
  • æg(for at binde fyldet)
    2 stk
  • mel(hvedemel eller glutenfri alternativ)
    50 g
  • salt(smag til)
    1 tsk
  • peber(smag til)
    0.5 tsk
  • paprika(kan være røget for ekstra smag)
    1 tsk
  • olie(til stegning)
    2 spsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog de grønne linser i rigeligt vand i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Dræn dem og lad dem køle af.

    20 min
  2. 2

    I en stor skål, kombinér de kogte linser, revede gulerødder, optøede ærter og finthakket løg. Rør godt rundt.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt æggene, mel, salt, peber og paprika til skålen. Bland indtil alt er godt kombineret.

    5 min
  4. 4

    Opvarm olie i en pande over medium varme. Form små deller af blandingen og steg dem i panden, indtil de er gyldne på begge sider, ca. 5-7 minutter pr. side.

    14 min
    medium varme
    dellerne skal være gyldne og sprøde udenpå
  5. 5

    Tag dellerne af panden og lad dem dryppe af på et papirhåndklæde. Server varme.

    5 min

Tags

vegetarisksundnem

Kommentarer

Mette

Disse grønne deller var perfekte til madpakken med lidt sennepssauce

★★★★★
Jakob

Jeg kunne godt lide den friske smag af spinat i disse grønne deller

★★★★
Lise

Disse grønne deller var en lækker og nem løsning til aftensmaden

★★★★