Grønne deller

Grønne deller er en lækker og sund ret lavet af linser, grøntsager og krydderier, der steges til perfektion.
Ingredienser
- grønne linser(kogte og drænede)200 g
- revet gulerod(frisk)100 g
- frosne ærter(optøede)50 g
- løg(finthakket)1 stk
- æg(for at binde fyldet)2 stk
- mel(hvedemel eller glutenfri alternativ)50 g
- salt(smag til)1 tsk
- peber(smag til)0.5 tsk
- paprika(kan være røget for ekstra smag)1 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Kog de grønne linser i rigeligt vand i ca. 20 minutter, indtil de er møre. Dræn dem og lad dem køle af.
20 min - 2
I en stor skål, kombinér de kogte linser, revede gulerødder, optøede ærter og finthakket løg. Rør godt rundt.
5 min - 3
Tilsæt æggene, mel, salt, peber og paprika til skålen. Bland indtil alt er godt kombineret.
5 min - 4
Opvarm olie i en pande over medium varme. Form små deller af blandingen og steg dem i panden, indtil de er gyldne på begge sider, ca. 5-7 minutter pr. side.
14 minmedium varmedellerne skal være gyldne og sprøde udenpå - 5
Tag dellerne af panden og lad dem dryppe af på et papirhåndklæde. Server varme.
5 min
Tags
Kommentarer
Disse grønne deller var perfekte til madpakken med lidt sennepssauce
Jeg kunne godt lide den friske smag af spinat i disse grønne deller
Disse grønne deller var en lækker og nem løsning til aftensmaden