Gudenåens Guldsuppe fra Bryggen i Silkeborg
suppevegetariskefterårvinter

En lækker og cremet suppe lavet på friske grøntsager, som gulerødder, pastinak og porre, perfekt til en kold dag ved Gudenåen.
Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- gulerødder(friske og sprøde)500 g
- pastinak(kan erstattes med knoldselleri)300 g
- porre(skåret i ringe)200 g
- grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)1000 ml
- fløde(for en cremet konsistens)200 ml
- smør(til sautering)50 g
- salt(juster efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet for bedste smag)1 tsk
- frisk persille(hakket til pynt)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Skræl og skær gulerødder og pastinak i små tern.
10 min - 2
Sauter porrerne i smørret i en stor gryde over medium varme, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumporrerne skal være bløde og dufte aromatisk - 3
Tilsæt gulerødder og pastinak, og sautér i yderligere 5 minutter.
5 minmediumgrøntsagerne begynder at tage farve - 4
Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring det i kog.
2 minhøjbouillonen skal begynde at boble - 5
Lad suppen simre i 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.
20 minlavgrøntsagerne skal være møre og lette at skære med en gaffel - 6
Tilsæt fløde, salt og peber, og lad suppen varme igennem i 5 minutter.
5 minlavsuppens farve skal være cremet og ensartet - 7
Blend suppen, indtil den er helt glat og cremet.
5 min - 8
Server suppen varm, pyntet med hakket persille.
2 min
Tags
suppevegetariskefterårvinter
Kommentarer
Maria
Den var fyldt med lækre fiskestykker!
★★★★★
Mads
Perfekt til en hurtig frokost på arbejdet.
★★★★★
Lise
Den var perfekt til vores picnic ved Gudenåen.
★★★★★