spisekunst.dk

Gudenåens Guldsuppe fra Bryggen i Silkeborg

suppevegetariskefterårvinter
Gudenåens Guldsuppe fra Bryggen i Silkeborg

En lækker og cremet suppe lavet på friske grøntsager, som gulerødder, pastinak og porre, perfekt til en kold dag ved Gudenåen.

Tid65 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gulerødder(friske og sprøde)
    500 g
  • pastinak(kan erstattes med knoldselleri)
    300 g
  • porre(skåret i ringe)
    200 g
  • grøntsagsbouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)
    1000 ml
  • fløde(for en cremet konsistens)
    200 ml
  • smør(til sautering)
    50 g
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedste smag)
    1 tsk
  • frisk persille(hakket til pynt)
    1 dl

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skræl og skær gulerødder og pastinak i små tern.

    10 min
  2. 2

    Sauter porrerne i smørret i en stor gryde over medium varme, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium
    porrerne skal være bløde og dufte aromatisk
  3. 3

    Tilsæt gulerødder og pastinak, og sautér i yderligere 5 minutter.

    5 min
    medium
    grøntsagerne begynder at tage farve
  4. 4

    Hæld grøntsagsbouillon i gryden og bring det i kog.

    2 min
    høj
    bouillonen skal begynde at boble
  5. 5

    Lad suppen simre i 20 minutter, indtil grøntsagerne er møre.

    20 min
    lav
    grøntsagerne skal være møre og lette at skære med en gaffel
  6. 6

    Tilsæt fløde, salt og peber, og lad suppen varme igennem i 5 minutter.

    5 min
    lav
    suppens farve skal være cremet og ensartet
  7. 7

    Blend suppen, indtil den er helt glat og cremet.

    5 min
  8. 8

    Server suppen varm, pyntet med hakket persille.

    2 min

Tags

suppevegetariskefterårvinter

Kommentarer

Maria

Den var fyldt med lækre fiskestykker!

★★★★★
Mads

Perfekt til en hurtig frokost på arbejdet.

★★★★
Lise

Den var perfekt til vores picnic ved Gudenåen.

★★★★★