spisekunst.dk

Gulerodsbrud

kagegulerødderbagning
Gulerodsbrud

Gulerodsbrud er en lækker og saftig kage, der kombinerer sødme fra gulerødder med krydderier som kanel. Perfekt til kaffen eller som en snack.

Tid55 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gulerødder(friske)
    500 g
  • hvedemel(sigtet)
    200 g
  • smør(stuetemperatur)
    100 g
  • sukker(kan være rørsukker)
    50 g
  • æg(store)
    3 stk.
  • kanel(kan erstattes med ingefær)
    1 tsk.
  • bagpulver(for at få dem til at hæve)
    1 tsk.
  • vaniljesukker(kan også være vaniljeekstrakt)
    1 pk.
  • salt(for at fremhæve smagen)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius

  2. 2

    Riv gulerødderne groft og læg dem til side.

    10 min
    N/A
    gulerødderne skal være finrevet og saftige
  3. 3

    I en stor skål, pisk smør og sukker sammen indtil det er lyst og luftigt.

    5 min
    N/A
    blandingen skal være cremet og lys
  4. 4

    Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning.

    5 min
    N/A
    blandingen skal være ensartet og glat
  5. 5

    Sigt hvedemelet, kanel, bagpulver og salt sammen i en anden skål.

    3 min
    N/A
    hele ingredienser skal være godt blandet
  6. 6

    Tilsæt melblandingen til smør- og sukkerblandingen og rør forsigtigt ind.

    3 min
    N/A
    dejen skal være ensartet uden melklumper
  7. 7

    Fold de groft revne gulerødder og vaniljesukker i dejen.

    2 min
    N/A
    gulerødderne skal være jævnt fordelt i dejen
  8. 8

    Hæld dejen i en smurt bageform og glat overfladen.

    2 min
    N/A
    dejen skal være jævnt fordelt i formen
  9. 9

    Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.

    35 min
    180°C
    kagen skal være let gylden og fast i midten
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud for at køle helt af.

    10 min
    N/A
    kagen skal være let varm, men ikke brændende

Tags

kagegulerødderbagning

Kommentarer

Anna

Gulerodsbrud med kerner er det bedste til morgenmaden!

★★★★★
Nina

Jeg tilsatte lidt revet appelsinskal til min gulerodsbrud - fantastisk kombination!

★★★★
Mads

Gulerodsbrud med rosiner er perfekt til en eftermiddags-snack

★★★★