Gulerodsbrud

Gulerodsbrud er en lækker og saftig kage, der kombinerer sødme fra gulerødder med krydderier som kanel. Perfekt til kaffen eller som en snack.
Ingredienser
- gulerødder(friske)500 g
- hvedemel(sigtet)200 g
- smør(stuetemperatur)100 g
- sukker(kan være rørsukker)50 g
- æg(store)3 stk.
- kanel(kan erstattes med ingefær)1 tsk.
- bagpulver(for at få dem til at hæve)1 tsk.
- vaniljesukker(kan også være vaniljeekstrakt)1 pk.
- salt(for at fremhæve smagen)1 knivspids
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius
- 2
Riv gulerødderne groft og læg dem til side.
10 minN/Agulerødderne skal være finrevet og saftige - 3
I en stor skål, pisk smør og sukker sammen indtil det er lyst og luftigt.
5 minN/Ablandingen skal være cremet og lys - 4
Tilsæt æggene, et ad gangen, og pisk godt efter hver tilsætning.
5 minN/Ablandingen skal være ensartet og glat - 5
Sigt hvedemelet, kanel, bagpulver og salt sammen i en anden skål.
3 minN/Ahele ingredienser skal være godt blandet - 6
Tilsæt melblandingen til smør- og sukkerblandingen og rør forsigtigt ind.
3 minN/Adejen skal være ensartet uden melklumper - 7
Fold de groft revne gulerødder og vaniljesukker i dejen.
2 minN/Agulerødderne skal være jævnt fordelt i dejen - 8
Hæld dejen i en smurt bageform og glat overfladen.
2 minN/Adejen skal være jævnt fordelt i formen - 9
Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil en tandstik kommer ud ren.
35 min180°Ckagen skal være let gylden og fast i midten - 10
1
- 11
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, inden den tages ud for at køle helt af.
10 minN/Akagen skal være let varm, men ikke brændende
Tags
Kommentarer
Gulerodsbrud med kerner er det bedste til morgenmaden!
Jeg tilsatte lidt revet appelsinskal til min gulerodsbrud - fantastisk kombination!
Gulerodsbrud med rosiner er perfekt til en eftermiddags-snack