spisekunst.dk

Gulerodskage med ostecreme

kagegulerodskagedessert
Gulerodskage med ostecreme

En lækker og saftig gulerodskage toppet med en sød og cremet ostecreme. Perfekt til kaffe eller som dessert.

Tid55 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • revet gulerod(friskrevet for bedst smag)
    250 g
  • sukker(kan justeres efter smag)
    200 g
  • hvedemel(sigtet mel)
    200 g
  • æg(store)
    3 stk
  • bagepulver(kan erstattes med natron)
    1 tsk
  • kanel(friskkværnet giver bedre smag)
    1 tsk
  • vegetabilsk olie(f.eks. solsikke- eller rapsolie)
    100 ml
  • flødeost(til ostecreme)
    100 g
  • smør(blødt og stuetemperatur)
    50 g
  • flormelis(kan justeres efter smag)
    100 g
  • vaniljesukker(kan være ekstra hvis ønskes)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.

    5 min
    175°C
    ovnen skal være varm og klar
  2. 2

    I en stor skål, pisk æggene og sukkeret sammen indtil blandingen er lys og luftig.

    5 min
    rumtemperatur
    blandingen skal være ensartet og skummende
  3. 3

    Tilsæt den revne gulerod og olie, og rør godt.

    2 min
    rumtemperatur
    ingen klumper fra gulerødderne
  4. 4

    I en separat skål, bland hvedemelet, bagepulver, kanel, og en smule salt.

    2 min
    rumtemperatur
    ingredienserne skal være godt blandet
  5. 5

    Tilsæt melblandingen til æggeblandingen og rør indtil ingredienserne lige akkurat er samlet.

    2 min
    rumtemperatur
    dejen skal være klumpfri
  6. 6

    Hæld dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 30-35 minutter.

    30 min
    175°C
    kagen skal være gyldenbrun og en tandstik skal komme ud ren
  7. 7

    Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den overføres til en bagerist for at køle helt af.

    10 min
    rumtemperatur
    kagen skal være let varm til berøring
  8. 8

    Imens kagen køler, forbered ostecremen ved at blande flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker sammen indtil cremen er glat.

    5 min
    rumtemperatur
    cremen skal være ensartet og cremet
  9. 9

    Når kagen er helt afkølet, spred ostecremen jævnt over toppen.

    5 min
    rumtemperatur
    cremen skal dække kagen jævnt

Tags

kagegulerodskagedessert

Kommentarer

Maria

Gulerodskage med ostecreme er perfekt til en hyggelig eftermiddagste

★★★★★
Mads

Den cremede ostecreme passer godt til den søde gulerodskage

★★★★
Louise

Gulerodskage med ostecreme er et lækkert og sundt alternativ til dessert

★★★★