Gulerodskage med ostecreme

En lækker og saftig gulerodskage toppet med en sød og cremet ostecreme. Perfekt til kaffe eller som dessert.
Ingredienser
- revet gulerod(friskrevet for bedst smag)250 g
- sukker(kan justeres efter smag)200 g
- hvedemel(sigtet mel)200 g
- æg(store)3 stk
- bagepulver(kan erstattes med natron)1 tsk
- kanel(friskkværnet giver bedre smag)1 tsk
- vegetabilsk olie(f.eks. solsikke- eller rapsolie)100 ml
- flødeost(til ostecreme)100 g
- smør(blødt og stuetemperatur)50 g
- flormelis(kan justeres efter smag)100 g
- vaniljesukker(kan være ekstra hvis ønskes)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
5 min175°Covnen skal være varm og klar - 2
I en stor skål, pisk æggene og sukkeret sammen indtil blandingen er lys og luftig.
5 minrumtemperaturblandingen skal være ensartet og skummende - 3
Tilsæt den revne gulerod og olie, og rør godt.
2 minrumtemperaturingen klumper fra gulerødderne - 4
I en separat skål, bland hvedemelet, bagepulver, kanel, og en smule salt.
2 minrumtemperaturingredienserne skal være godt blandet - 5
Tilsæt melblandingen til æggeblandingen og rør indtil ingredienserne lige akkurat er samlet.
2 minrumtemperaturdejen skal være klumpfri - 6
Hæld dejen i en smurt bageform og bag i ovnen i 30-35 minutter.
30 min175°Ckagen skal være gyldenbrun og en tandstik skal komme ud ren - 7
Lad kagen køle af i formen i 10 minutter, før den overføres til en bagerist for at køle helt af.
10 minrumtemperaturkagen skal være let varm til berøring - 8
Imens kagen køler, forbered ostecremen ved at blande flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker sammen indtil cremen er glat.
5 minrumtemperaturcremen skal være ensartet og cremet - 9
Når kagen er helt afkølet, spred ostecremen jævnt over toppen.
5 minrumtemperaturcremen skal dække kagen jævnt
Tags
Kommentarer
Gulerodskage med ostecreme er perfekt til en hyggelig eftermiddagste
Den cremede ostecreme passer godt til den søde gulerodskage
Gulerodskage med ostecreme er et lækkert og sundt alternativ til dessert