spisekunst.dk

Gulerodstænger med hummus

snacksundvegetariskhummus
Gulerodstænger med hummus

En sund og lækker snack bestående af sprøde gulerodstænger serveret med en cremet hummus lavet af kikærter, sesamfrø og citronsaft.

Tid15 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • gulerødder(friske og sprøde)
    4 stk
  • kikærter(kan være fra dåse eller kogte)
    200 g
  • sesamfrø(kan ristes for ekstra smag)
    2 spsk
  • olivenolie(extra jomfru for bedre smag)
    2 spsk
  • citron(saften fra en frisk citron)
    1 stk
  • hvidløg(kan være frisk eller pulver)
    1 tsk
  • salt(juster efter smag)
    1 tsk
  • peber(juster efter smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Skær gulerødderne i stænger på ca. 5 cm længde og 1 cm bredde.

    10 min
  2. 2

    I en blender tilsættes kikærter, sesamfrø, olivenolie, citronsaft, hvidløg, salt og peber.

    5 min
  3. 3

    Blend ingredienserne indtil de er godt blandet, juster konsistensen med lidt vand hvis nødvendigt.

    3 min
  4. 4

    Server gulerodstænger med hummusen i en skål.

    2 min

Tags

snacksundvegetariskhummus

Kommentarer

Mette

Gulerodstængerne var sprøde og friske!

★★★★★
Lars

Hummusen var cremet og lækker

★★★★
Karen

Perfekt til madpakken - nemt og sundt!

★★★★★