spisekunst.dk

Gulerodsboller med abrikos-relish

bollergulerødderabrikossnack
Gulerodsboller med abrikos-relish

Disse gulerodsboller er bløde og lette, fyldt med søde gulerødder og serveret med en lækker abrikos-relish, der tilføjer en perfekt sødme.

Tid75 min
Portioner12
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • gulerødder(friskrevet)
    250 g
  • hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel for sundere version)
    400 g
  • gær(fresk gær)
    25 g
  • mælk(lunken)
    300 ml
  • smør(smeltet)
    50 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • sukker(kan udelades)
    2 spsk
  • abrikos(finthakket til relish)
    100 g
  • honning(til relish)
    50 g
  • citronjuice(til relish)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lunkne mælk, og tilsæt sukker. Lad det stå i 5 minutter, indtil det skummer.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt smeltet smør, revne gulerødder, salt og hvedemel. Ælt dejen, indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  3. 3

    Lad dejen hæve et varmt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
  4. 4

    Forbered abrikos-relish ved at blande hakkede abrikoser, honning og citronjuice i en lille gryde. Kog ved lav varme i 10 minutter, indtil blandingen er tyknet.

    10 min
    80
    relishen er tyk og duftende
  5. 5

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  6. 6

    Del dejen op i 12 lige store stykker og form dem til boller. Placer dem på en bageplade med bagepapir.

    10 min
  7. 7

    Lad bollerne hæve i 30 minutter, indtil de er let hævede.

    30 min
  8. 8

    Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne.

    20 min
    200
    bollerne er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden
  9. 9

    Lad bollerne køle af på en bagerist, og server dem varme med abrikos-relish.

    10 min

Tags

bollergulerødderabrikossnack

Kommentarer

Mette

Gulerodsboller med abrikos-relish er perfekte til brunch!

★★★★★
Lise

Den søde abrikos-relish giver en dejlig kontrast til de saftige gulerodsboller.

★★★★
Anders

Disse boller var et hit til picnic i parken!

★★★★★