Gulerodsboller med abrikos-relish

Disse gulerodsboller er bløde og lette, fyldt med søde gulerødder og serveret med en lækker abrikos-relish, der tilføjer en perfekt sødme.
Ingredienser
- gulerødder(friskrevet)250 g
- hvedemel(kan erstattes med fuldkornsmel for sundere version)400 g
- gær(fresk gær)25 g
- mælk(lunken)300 ml
- smør(smeltet)50 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- sukker(kan udelades)2 spsk
- abrikos(finthakket til relish)100 g
- honning(til relish)50 g
- citronjuice(til relish)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk, og tilsæt sukker. Lad det stå i 5 minutter, indtil det skummer.
5 min - 2
Tilsæt smeltet smør, revne gulerødder, salt og hvedemel. Ælt dejen, indtil den er glat og elastisk.
10 min - 3
Lad dejen hæve et varmt sted i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 4
Forbered abrikos-relish ved at blande hakkede abrikoser, honning og citronjuice i en lille gryde. Kog ved lav varme i 10 minutter, indtil blandingen er tyknet.
10 min80relishen er tyk og duftende - 5
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 6
Del dejen op i 12 lige store stykker og form dem til boller. Placer dem på en bageplade med bagepapir.
10 min - 7
Lad bollerne hæve i 30 minutter, indtil de er let hævede.
30 min - 8
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er gyldne.
20 min200bollerne er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden - 9
Lad bollerne køle af på en bagerist, og server dem varme med abrikos-relish.
10 min
Tags
Kommentarer
Gulerodsboller med abrikos-relish er perfekte til brunch!
Den søde abrikos-relish giver en dejlig kontrast til de saftige gulerodsboller.
Disse boller var et hit til picnic i parken!