spisekunst.dk

Gullash med kartoffelmos

gullashkartoffelmosmiddag
Gullash med kartoffelmos

En klassisk ungarsk gullash tilberedt med mørt oksekød, grøntsager og krydderier, serveret med en cremet kartoffelmos.

Tid140 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • oksekød(skåret i tern)
    800 g
  • løg(hakket)
    2 stk.
  • gulerødder(skåret i skiver)
    2 stk.
  • hvidløg(hakket)
    3 fed
  • tomatpuré(for ekstra smag)
    2 spsk.
  • oksebouillon(eller vand)
    1 l
  • paprika(søde eller stærke)
    2 tsk.
  • smag)
    efter
  • timian(tørret)
    1 tsk.
  • kartofler(skraldede og skåret i terninger)
    4 stk.
  • mælk(til kartoffelmos)
    100 ml
  • smør(til kartoffelmos)
    50 g
  • salt(til smag)
    1 tsk.
  • peber(til smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Brun oksekødet i en stor gryde over medium varme, indtil det er godt stegt.

    10 min
    medium varme
    kødet skal have en brun skorpe
  2. 2

    Tilsæt hakket løg og hvidløg, og sauter indtil løgene er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium varme
    løgene skal være bløde og have en sød duft
  3. 3

    Tilsæt gulerødder, tomatpuré, paprika og timian, og rør godt.

    3 min
    medium varme
    ingredienserne skal være godt blandet og dufte aromatisk
  4. 4

    Hæld oksebouillon over og bring det hele i kog.

    2 min
    høj varme
    det skal begynde at koge hurtigt
  5. 5

    Skru ned for varmen, dæk gryden til og lad det simre i 1,5 time, eller indtil kødet er mørt.

    90 min
    lav varme
    kødet skal være mørt og saucen skal være tykkere
  6. 6

    Kog kartoflerne i en gryde med saltet vand, indtil de er møre.

    15 min
    høj varme
    kartoflerne skal være let møre og kan gennembore med en gaffel
  7. 7

    Dræn kartoflerne og mos dem derefter med smør og mælk, indtil de er glatte.

    5 min
    ingen
    kartoffelmosen skal være cremet og uden klumper
  8. 8

    Smag til med salt og peber.

    2 min
    ingen
    mosen skal have en balanceret smag

Tags

gullashkartoffelmosmiddag

Kommentarer

Mette

Gullashen blev ekstra lækker med masser af paprika!

★★★★★
Anders

Kartoffelmosen var cremet og helt perfekt til retten

★★★★
Camilla

Det var en hyggelig ret at spise på en kold efterårsdag

★★★★