spisekunst.dk

Gyros

gyroskalkungræskrettersnack
Gyros

En lækker og saftig gyros lavet med marineret kalkunlår, serveret i pitabrød med friske grøntsager og en cremet dressing.

Tid50 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • kalkunlår(eller kylling)
    500 gram
  • strimler)
    i
  • hvidløgsfed(freshet og hakket)
    2 stk
  • paprika(røget paprika giver en god smag)
    1 tsk
  • spidskommen(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • oregano(tørret)
    1 tsk
  • olivenolie(kan erstattes med rapsolie)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    0.5 tsk
  • pitabrød(eller fladbrød)
    4 stk
  • græsk yoghurt(til dressing)
    200 gram
  • citronjuice(friskpresset)
    1 spsk
  • frisk dild(kan erstattes med tørret)
    1 tsk
  • tomater(terninger)
    100 gram
  • salat(finthakket)
    100 gram
  • agurk(terninger)
    50 gram

Fremgangsmåde

  1. 1

    Mariner kalkunlårstrimlerne i en skål med hvidløg, paprika, spidskommen, oregano, olivenolie, salt og peber. Lad det marinere i minimum 30 minutter.

    30 min
  2. 2

    Forvarm en pande eller grill til medium-høj varme

  3. 3

    Steg de marinerede kalkunlårstrimler i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt jævnligt.

    10 min
  4. 4

    Bland græsk yoghurt med citronjuice og dild i en skål for at lave dressingen.

    5 min
  5. 5

    Varm pitabrødene i ovnen i 5 minutter ved 180 grader eller på en pande i et minut på hver side.

    5 min
    180
    brødene skal være varme og let bløde
  6. 6

    Fyld pitabrødene med kalkunstrimlerne, og top med tomater, salat, agurk og dressing.

    5 min

Tags

gyroskalkungræskrettersnack

Kommentarer

Emma

Gyros med frisk tomat og løg smager helt fantastisk!

★★★★★
Mette

Gyros er perfekt til en hyggelig picnic i parken med vennerne.

★★★★
Anders

Jeg savnede lidt tzatziki til min gyros.

★★★★★