Gyros

En lækker og saftig gyros lavet med marineret kalkunlår, serveret i pitabrød med friske grøntsager og en cremet dressing.
Ingredienser
- kalkunlår(eller kylling)500 gram
- strimler)i
- hvidløgsfed(freshet og hakket)2 stk
- paprika(røget paprika giver en god smag)1 tsk
- spidskommen(kan justeres efter smag)1 tsk
- oregano(tørret)1 tsk
- olivenolie(kan erstattes med rapsolie)2 spsk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- pitabrød(eller fladbrød)4 stk
- græsk yoghurt(til dressing)200 gram
- citronjuice(friskpresset)1 spsk
- frisk dild(kan erstattes med tørret)1 tsk
- tomater(terninger)100 gram
- salat(finthakket)100 gram
- agurk(terninger)50 gram
Fremgangsmåde
- 1
Mariner kalkunlårstrimlerne i en skål med hvidløg, paprika, spidskommen, oregano, olivenolie, salt og peber. Lad det marinere i minimum 30 minutter.
30 min - 2
Forvarm en pande eller grill til medium-høj varme
- 3
Steg de marinerede kalkunlårstrimler i ca. 8-10 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt jævnligt.
10 min - 4
Bland græsk yoghurt med citronjuice og dild i en skål for at lave dressingen.
5 min - 5
Varm pitabrødene i ovnen i 5 minutter ved 180 grader eller på en pande i et minut på hver side.
5 min180brødene skal være varme og let bløde - 6
Fyld pitabrødene med kalkunstrimlerne, og top med tomater, salat, agurk og dressing.
5 min
Tags
Kommentarer
Gyros med frisk tomat og løg smager helt fantastisk!
Gyros er perfekt til en hyggelig picnic i parken med vennerne.
Jeg savnede lidt tzatziki til min gyros.