Haderslev Oksekød fra Lutherdagene
traditioneldanskoksekødsimreretter

En traditionel ret fra Haderslev med oksekød, der simrer i en rig sauce med grøntsager og krydderurter.
Tid110 min
Portioner4
Sværhedsgradmellem
Ingredienser
- oksekød(højt skåret) (kan være fra skank eller bryst)800 g
- gulerødder(skåret i skiver)2 stk.
- løget(hakket)1 stk.
- hvidløg(knust)4 fed
- oksefond(eller bouillon)500 ml
- rødvin(en god kvalitet)200 ml
- timian(tørret)2 tsk.
- laurbærblad(kan være hele eller knuste)1 tsk.
- smør(til stegning)40 g
- salt(efter smag)1 tsk.
- peber(efter smag)1 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Varm smørret op i en stor gryde over middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og sautér indtil de er bløde.
5 minmediumløgene skal være gennemsigtige og dufte sødt - 2
Tilsæt oksekødet til gryden og brun det på alle sider.
8 minmedium-højkødet skal have en gyldenbrun skorpe - 3
Tilsæt gulerødderne, oksefond og rødvin. Bring retten i kog.
10 minhøjretterne skal boble let - 4
Tilsæt timian, laurbærblad, salt og peber. Rør om og skru ned for varmen.
2 minlavalle ingredienser er blandet godt - 5
Læg låg på gryden og lad retten simre i cirka 1 time og 30 minutter, eller indtil kødet er mørt.
90 minlavkødet skal være meget mørt og let kunne trækkes fra hinanden
Tags
traditioneldanskoksekødsimreretter
Kommentarer
Mette
Haderslev Oksekød fra Lutherdagene var saftigt og mørt, perfekt til grillen!
★★★★★
Jens
Den lækre smag af rosmarin og hvidløg gav retten en fantastisk aroma
★★★★★
Lone
Oksekødet var så mørt, det smeltede på tungen - perfekt til en hyggelig søndagsmiddag
★★★★★