spisekunst.dk

Halloumi og grøntsager i cremet Cajunsauce

vegetariskhalloumicajuncremetsund
Halloumi og grøntsager i cremet Cajunsauce

En lækker ret med sprød halloumi og farverige grøntsager, tilberedt i en cremet cajunsauce, som giver en krydret og fyldig smag.

Tid40 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • halloumi(skåret i skiver)
    250 g
  • peberfrugter(gerne i forskellige farver)
    2 stk
  • strimler)
    i
  • zucchini(skåret i halvmåner)
    1 stk
  • løg(skåret i skiver)
    1 stk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • fløde(kan erstattes med plantebaseret fløde)
    200 ml
  • cajun krydderi(juster efter smag)
    2 spsk
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(tilsmagning)
    1 tsk
  • peber(tilsmagning)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium varme
    olie skal være varm, men ikke ryge
  2. 2

    Tilsæt løg og hvidløg, og steg dem i 3-4 minutter, indtil de er bløde.

    4 min
    medium varme
    løgene skal være gennemsigtige og dufte aromatisk
  3. 3

    Tilsæt peberfrugter og zucchini, og steg dem i yderligere 5-6 minutter, indtil de er møre.

    6 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være let gyldne og bløde
  4. 4

    Tilsæt cajun krydderi, salt og peber, og rør godt rundt.

    1 min
    medium varme
    krydderierne skal dufte stærkt
  5. 5

    Hæld fløden over grøntsagerne og lad det simre i 5 minutter, så saucen tykner.

    5 min
    lav varme
    saucen skal være cremet og varme
  6. 6

    Steg halloumi-skiverne på en separat pande i 2-3 minutter på hver side, indtil de er gyldne.

    6 min
    medium varme
    halloumi skal være gylden og sprød på ydersiden
  7. 7

    Anret de stegte grøntsager på en tallerken og læg de gyldne halloumi-skiver ovenpå.

    2 min

Tags

vegetariskhalloumicajuncremetsund

Kommentarer

Mette

Halloumien var lækkert sprød!

★★★★★
Henrik

Cajunsaucen var lidt for stærk for mit smag...

★★★★★
Lise

Perfekt til en let sommermiddag på terrassen.

★★★★