Hamburger (klassisk)
hamburgergrilletoksekødcomfort food

En klassisk opskrift på en lækker hamburger med saftigt kød, smeltet ost og friske grøntsager. Perfekt til grillfester eller som en hurtig middag.
Tid35 min
Portioner4
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- hakket oksekød(minimum 15% fedt for saftighed)500 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- peber(nykværnet anbefales)1 tsk
- hamburgerboller(friskbagte eller købte)4 stk
- ost(cheddar eller gouda)4 skiver
- salat(fx romainesalat eller iceberg)1 stk
- tomat(skåret i skiver)1 stk
- agurk(syltet eller frisk)1 stk
- skiver)i
- ketchup(kan varieres med sennep)4 spsk
- mayonnaise(kan tilsættes hvidløg for smag)4 spsk
Fremgangsmåde
- 1
Form hakket oksekød til 4 lige store bøffer.
5 min - 2
Krydr bøfferne med salt og peber på begge sider.
2 min - 3
Forvarm en pande eller grill til høj varme.
5 min200panden skal være meget varm, så der sætter sig en skorpe på bøfferne - 4
Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side for medium stegt.
10 min200bøfferne skal have en flot brun skorpe og være let faste - 5
Læg en skive ost på hver bøf og lad dem smelte i 1-2 minutter.
2 min - 6
Rist hamburgerbollerne let på indersiden.
2 min - 7
Saml burgerne med bøf, salat, tomat, agurk, ketchup og mayonnaise.
5 min
Tags
hamburgergrilletoksekødcomfort food
Kommentarer
Mette
Denne hamburger med sprød bacon var lige hvad jeg trængte til!
★★★★★
Thomas
Jeg havde lidt ekstra syltede agurker på min hamburger - det gav lige det ekstra pift!
★★★★★
Lise
Den klassiske hamburger var perfekt til en hyggelig grillfest i haven.
★★★★★