spisekunst.dk

Havregryns-biksemad med grønt

havregryngrøntsagersundhurtigbiksemad
Havregryns-biksemad med grønt

En sund og mættende ret med havregryn og friske grøntsager, perfekt til en hurtig middag eller frokost.

Tid40 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • havregryn(brug gerne store havregryn for bedre konsistens)
    200 g
  • løg(skåret i tern)
    1 stk
  • gulerødder(revet eller skåret i små tern)
    2 stk
  • peberfrugt(valgfri farve)
    100 g
  • tern)
    i
  • broccoli(skåret i små buketter)
    100 g
  • olivenolie(til stegning)
    2 spsk
  • salt(efter smag)
    1 tsk
  • peber(efter smag)
    1 tsk
  • æg(til stegning eller pocheret for servering)
    2 stk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Varm olivenolien op i en stor pande over medium varme.

    2 min
    medium varme
    olie skal være varm, men ikke ryge
  2. 2

    Tilsæt løgtern og steg i ca. 5 minutter, indtil de er bløde og gennemsigtige.

    5 min
    medium varme
    løg skal være bløde og let gyldne
  3. 3

    Tilsæt gulerødder og peberfrugt, og steg i yderligere 3-4 minutter.

    4 min
    medium varme
    grøntsagerne skal være let møre
  4. 4

    Tilsæt broccolibuketterne og steger i 2-3 minutter, indtil de er lysegrønne.

    3 min
    medium varme
    broccoli skal være sprød og farven intensiveres
  5. 5

    Tilsæt havregryn og krydr med salt og peber. Rør godt rundt og steg i ca. 5-6 minutter.

    6 min
    medium varme
    havregrynene skal være let gyldne og varme
  6. 6

    Steg æggene efter eget valg

  7. 7

    Server havregryns-biksemaden varm med et æg på toppen.

    1 min
    serveringstemperatur
    retterne skal være varme ved servering

Tags

havregryngrøntsagersundhurtigbiksemad

Kommentarer

Anne

Havregrynene tilføjer en dejlig sprødhed til biksemaden!

★★★★★
Mads

Perfekt til en hurtig og sund frokost!

★★★★
Ida

Den grønne salat giver retten en frisk smag

★★★★