Havregrynsboller med grønt
havregrynbollersundtveggie

Disse lækre havregrynsboller med grønt er perfekte til morgenmad eller som snack. De er fyldt med fiber og næringsstoffer og lette at lave.
Tid40 min
Portioner8
Sværhedsgradnem
Ingredienser
- havregryn(fuldkorn for ekstra smag)200 g
- hvedemel(kan erstattes med rugmel for en mere fyldig smag)100 g
- salt(kan justeres efter smag)1 tsk
- baking powder(for at give bollerne luftighed)1 tsk
- vand(lunt vand til aktivering af ingredienserne)250 ml
- olivenolie(kan erstattes med smør for en rigere smag)50 ml
- revet gulerod(kan tilsættes for ekstra sødme og fibertilskud)100 g
- frisk spinat(kan bruges alternativt med andre grønne blade)50 g
- æg(for binding af ingredienserne)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm, når den når den indstillede temperatur - 2
Bland havregryn, hvedemel, salt og baking powder i en stor skål.
5 min - 3
Tilsæt det lunt vand, olivenolie, revet gulerod, hakket spinat og æg til de tørre ingredienser.
5 min - 4
Ælt dejen let, indtil alle ingredienserne er godt blandet.
5 min - 5
Form dejen til boller og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
10 min - 6
Bag bollerne i den forvarmede ovn i 20-25 minutter, indtil de er gyldne.
25 min200bollerne er let gyldne og lyder hule, når de bankes på bunden
Tags
havregrynbollersundtveggie
Kommentarer
Karina
Havregrynsboller med grønt er perfekt til en sund frokost!
★★★★★
Morten
De smagte skønt med agurk i!
★★★★★
Ida
Disse boller er ideelle til en picnic i parken.
★★★★★