Havregrynspizza med feta

En sund og lækker pizza lavet med havregryn som bund, toppet med feta, tomatsauce og friske grøntsager. Perfekt til en let middag eller som snack.
Ingredienser
- havregryn(gerne grove havregryn for en bedre konsistens)200 g
- fetaost(kan erstattes med mozzarella for en mildere smag)100 g
- æg(frisk er bedst)2 stk
- mælk(kan være sødmælk eller plantebaseret)50 ml
- bakpulver(for at give bunden lidt højde)1 tsk
- olivenolie(til pensling af bageplade)1 tsk
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- tomatsauce(kan være hjemmelavet eller fra glas)100 g
- revet ost(valgfri)50 g
- en lækker skorpe)giver
- oregano(tørret eller frisk til smag)1 tsk
- peberfrugt(kan varieres med andre grøntsager)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm, og du kan høre en let susen - 2
Bland havregryn, æg, mælk, bakpulver, salt og oregano i en skål, indtil det er godt blandet.
5 miningendejen skal være ensartet uden klumper - 3
Pensl en bageplade med olivenolie og hæld dejen på pladen. Fordel den jævnt til en pizzaform.
5 miningendejen skal dække pladen jævnt uden huller - 4
Bag bunden i ovnen i 15 minutter, indtil den er let gylden og fast.
15 min200bunden er gylden og dufter af bagværk - 5
Tag bunden ud af ovnen og fordel tomatsauce over den. Top med smuldret feta, skiver af peberfrugt og evt. revet ost.
5 miningenfyldet skal være jævnt fordelt - 6
Bag pizzaen i yderligere 10-15 minutter, indtil osten er smeltet og let gylden.
15 min200osten er smeltet og begyndt at boble, og pizzaen dufter lækkert - 7
Lad pizzaen køle af i et par minutter, skær den ud og server.
5 miningenbunden er stadig varm, men temperaturen er ikke brændende
Tags
Kommentarer
Havregrynspizza med feta er perfekt til en let frokost!
Jeg tilføjede soltørrede tomater og det gav en skøn smag til retten.
Denne ret er ideel til at tage med på picnic i det grønne.