spisekunst.dk

Havtorn-kogt kylling

kyllinghavtorndanskovnret
Havtorn-kogt kylling

Denne opskrift på havtorn-kogt kylling kombinerer den friske, syrlige smag af havtorn med mørt kyllingekød, der er tilberedt i en velsmagende fond.

Tid90 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kylling(hel kylling)
    1 kg
  • havtorn(friske eller frostede)
    200 g
  • kyllingefond(kan være hjemmelavet eller fra bouillonterning)
    2 dl
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(nykværnet for bedst smag)
    1 tsk
  • hvidvin(valgfri)
    1 dl
  • smag)
    ekstra
  • laurbærblade(til smagssætning)
    2 stk
  • løg(groft hakket)
    1 stk
  • hvidløg(knust)
    2 fed
  • timian(tørret eller frisk)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Læg den hele kylling i et ovnfast fad og krydr med salt, peber og timian.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt hvidvin, kyllingefond, havtorn, løg, hvidløg og laurbærblade rundt om kyllingen.

    5 min
  4. 4

    Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen.

    60 min
    180
    kyllingen skal være gennemstegt og saften klar
  5. 5

    Fjern folien de sidste 15 minutter for at få skindet sprødt.

    15 min
  6. 6

    Lad kyllingen hvile i 10 minutter før servering.

    10 min

Tags

kyllinghavtorndanskovnret

Kommentarer

Mette

Havtornsaucen gav en dejlig frisk smag til kyllingen!

★★★★★
Lars

Kyllingen var saftig og lækker - perfekt til en picnic i skoven

★★★★
Maria

Den kogte kylling med havtorn var en lækker og sund frokostmulighed

★★★★★