Helsingør-gryde à la Tycho Brahe

En fyldig og smagfuld gryderet inspireret af historiske danske opskrifter, med oksekød, bacon og friske grøntsager.
Ingredienser
- oksekød(hakket oksekød af god kvalitet)500 g
- bacon(skåret i tern)200 g
- løg(finthakkede)2 stk
- gulerødder(skåret i skiver)3 stk
- selleri(finthakket)1 stk
- oksebouillon(kan være hjemmelavet eller fra terning)4 dl
- rødvin(en god kvalitet)2 dl
- timian(tørret)1 tsk
- laurbærblade(kan fjernes før servering)2 stk
- salt(efter smag)1 tsk
- peber(efter smag)0.5 tsk
- olie(til stegning)2 spsk
- kartofler(skåret i tern)3 stk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olien op i en stor gryde over medium varme. Tilsæt bacontern og steg dem, indtil de er sprøde.
5 minmedium varmebaconet skal være gyldent og sprødt - 2
Tilsæt løg til gryden og steg, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmedium varmeløgene skal være bløde og let gyldne - 3
Tilsæt hakket oksekød og brun det af. Rør jævnligt for at sikre, at det bliver jævnt tilberedt.
7 minmedium høj varmekødet skal være brunet og ikke længere rødt - 4
Tilsæt gulerødder, selleri og kartofler. Rør godt rundt.
2 minmedium varmegrøntsagerne skal være blandet godt med kødet - 5
Hæld rødvin og oksebouillon i gryden. Tilsæt timian, laurbærblade, salt og peber.
1 minmedium varmeduften af vin og bouillon skal begynde at komme frem - 6
Bring gryden i kog, skru derefter ned for varmen og lad det simre i 45 minutter med låg.
45 minlav varmegryden skal simre let, og smagen skal udvikle sig - 7
Tag laurbærbladene ud og juster smagen med yderligere salt og peber, hvis nødvendigt. Server gryden varm.
5 miningensmagen skal være velbalanceret og retten skal være varm
Tags
Kommentarer
Den var virkelig lækker med de saftige kyllingestykker
Jeg kunne godt lide kombinationen af kartofler og bacon
Perfekt til en hyggelig aften i sofaen med et glas rødvin