Hindbær-edamame salat

En farverig og sund salat med friske hindbær, edamamebønner, avocado og feta, perfekt til en let frokost eller som tilbehør.
Ingredienser
- friske hindbær(vælg modnede og faste hindbær)200 g
- edamamebønner(kan bruges friske eller frosne)150 g
- fetaost(kan erstattes med vegansk feta)50 g
- avocado(vælg en moden avocado)1 stk
- olivenolie(virkelig god kvalitet anbefales)2 spsk
- balsamicoeddike(kan varieres efter smag)1 spsk
- honning(kan undlades for en vegansk version)1 tsk
- lime(saften fra limefrugten)1 stk
- valnødder(kan erstattes med andre nødder)50 g
- salt(fint salt til smag)1 knivspids
- peber(friskkværnet for bedste smag)1 knivspids
Fremgangsmåde
- 1
Kog edamamebønnerne i en gryde med letsaltet vand i 4-5 minutter, indtil de er møre.
5 minkogende vandbønnerne vil være lysegrønne og let sprøde - 2
Dræn edamamebønnerne og lad dem køle af. Hvis de er i bælg, skal bælgene åbnes og bønnerne tages ud.
2 minstuetemperaturbønnerne skal være kolde at røre ved - 3
Skær avocadoen i tern og kom den i en stor skål.
2 minstuetemperaturternene skal være ens og uden brune pletter - 4
Tilsæt de friske hindbær og de kogte edamamebønner til skålen med avocado.
1 minstuetemperaturhindbærene skal være hele og ikke mosede - 5
Smuldr fetaosten over salaten og tilsæt grofthakkede valnødder.
1 minstuetemperatursalaten skal have et farverigt udseende med feta og nødder - 6
I en lille skål, pisk olivenolie, balsamicoeddike, honning, limesaft, salt og peber sammen til dressingen.
3 minstuetemperaturdressingen skal være ensartet og glat - 7
Hæld dressingen over salaten og forsigtigt toss det hele sammen, så ingredienserne fordeles jævnt.
2 minstuetemperatursalaten skal være let dækket af dressingen - 8
Server straks eller lad salaten trække i 10 minutter i køleskabet for at samle smagsstofferne.
10 minkøleskabsalaten skal være kold og frisk
Tags
Kommentarer
Den friske smag af hindbær gør salaten perfekt til sommerens grillfester!
Jeg blev positivt overrasket over kombinationen af hindbær og edamamebønner - det smager virkelig godt sammen!
Denne salat er en perfekt let frokostret - jeg tog den med på arbejde i dag!