spisekunst.dk

Hindbær-edamame salat

salatsundvegetarisklet
Hindbær-edamame salat

En farverig og sund salat med friske hindbær, edamamebønner, avocado og feta, perfekt til en let frokost eller som tilbehør.

Tid30 min
Portioner2
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • friske hindbær(vælg modnede og faste hindbær)
    200 g
  • edamamebønner(kan bruges friske eller frosne)
    150 g
  • fetaost(kan erstattes med vegansk feta)
    50 g
  • avocado(vælg en moden avocado)
    1 stk
  • olivenolie(virkelig god kvalitet anbefales)
    2 spsk
  • balsamicoeddike(kan varieres efter smag)
    1 spsk
  • honning(kan undlades for en vegansk version)
    1 tsk
  • lime(saften fra limefrugten)
    1 stk
  • valnødder(kan erstattes med andre nødder)
    50 g
  • salt(fint salt til smag)
    1 knivspids
  • peber(friskkværnet for bedste smag)
    1 knivspids

Fremgangsmåde

  1. 1

    Kog edamamebønnerne i en gryde med letsaltet vand i 4-5 minutter, indtil de er møre.

    5 min
    kogende vand
    bønnerne vil være lysegrønne og let sprøde
  2. 2

    Dræn edamamebønnerne og lad dem køle af. Hvis de er i bælg, skal bælgene åbnes og bønnerne tages ud.

    2 min
    stuetemperatur
    bønnerne skal være kolde at røre ved
  3. 3

    Skær avocadoen i tern og kom den i en stor skål.

    2 min
    stuetemperatur
    ternene skal være ens og uden brune pletter
  4. 4

    Tilsæt de friske hindbær og de kogte edamamebønner til skålen med avocado.

    1 min
    stuetemperatur
    hindbærene skal være hele og ikke mosede
  5. 5

    Smuldr fetaosten over salaten og tilsæt grofthakkede valnødder.

    1 min
    stuetemperatur
    salaten skal have et farverigt udseende med feta og nødder
  6. 6

    I en lille skål, pisk olivenolie, balsamicoeddike, honning, limesaft, salt og peber sammen til dressingen.

    3 min
    stuetemperatur
    dressingen skal være ensartet og glat
  7. 7

    Hæld dressingen over salaten og forsigtigt toss det hele sammen, så ingredienserne fordeles jævnt.

    2 min
    stuetemperatur
    salaten skal være let dækket af dressingen
  8. 8

    Server straks eller lad salaten trække i 10 minutter i køleskabet for at samle smagsstofferne.

    10 min
    køleskab
    salaten skal være kold og frisk

Tags

salatsundvegetarisklet

Kommentarer

Mette

Den friske smag af hindbær gør salaten perfekt til sommerens grillfester!

★★★★★
Anders

Jeg blev positivt overrasket over kombinationen af hindbær og edamamebønner - det smager virkelig godt sammen!

★★★★
Louise

Denne salat er en perfekt let frokostret - jeg tog den med på arbejde i dag!

★★★★★