Hjemmelavede Hindbærsnitter

Hjemmelavede hindbærsnitter er en klassisk dansk kage, der kombinerer sprød dej med sød hindbærmarmelade. Perfekte til kaffe eller som en sød snack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne sigtet)250 gram
- smør(koldt)125 gram
- flormelis(til pynt)100 gram
- æg(stort)1 styk
- sukker(kan justeres efter smag)75 gram
- vaniljesukker(eller 1 teskefuld vaniljeekstrakt)1 teske
- hindbærmarmelade(kan være hjemmelavet eller købt)200 gram
- æg til pensling(kan også udelades)1 styk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius
- 2
I en skål, kom hvedemelet og smørret i tern. Smuldr smørret ind i melet, indtil det ligner groft sand.
5 min - 3
Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Ælt dejen sammen, indtil den er glat.
5 min - 4
Del dejen i to og tril hver del til en stang. Læg stængerne på en bageplade dækket med bagepapir.
5 min - 5
Tryk en fordybning i midten af hver stang og fyld hindbærmarmelade i fordybningen.
5 min - 6
Pensl dejen med et sammenpisket æg for en gylden overflade.
2 min - 7
Bag hindbærsnitterne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.
20 min200de skal være let gyldne og dufte lækkert - 8
Lad snitterne køle af, før du skærer dem i stykker og drysser flormelis over.
10 min
Tags
Kommentarer
Fantastisk opskrift!
Ikke helt min smag
Disse hindbærsnitter var perfekte til min picnic i parken!
Jeg tilføjede lidt vaniljeekstrakt til fyldet - det gav en skøn smag!
Mine børn elskede disse hjemmelavede hindbærsnitter i deres madpakker!