spisekunst.dk

Hjemmelavede Hindbærsnitter

kagesnackbagninghindbær
Hjemmelavede Hindbærsnitter

Hjemmelavede hindbærsnitter er en klassisk dansk kage, der kombinerer sprød dej med sød hindbærmarmelade. Perfekte til kaffe eller som en sød snack.

Tid50 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne sigtet)
    250 gram
  • smør(koldt)
    125 gram
  • flormelis(til pynt)
    100 gram
  • æg(stort)
    1 styk
  • sukker(kan justeres efter smag)
    75 gram
  • vaniljesukker(eller 1 teskefuld vaniljeekstrakt)
    1 teske
  • hindbærmarmelade(kan være hjemmelavet eller købt)
    200 gram
  • æg til pensling(kan også udelades)
    1 styk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius

  2. 2

    I en skål, kom hvedemelet og smørret i tern. Smuldr smørret ind i melet, indtil det ligner groft sand.

    5 min
  3. 3

    Tilsæt sukker, vaniljesukker og æg. Ælt dejen sammen, indtil den er glat.

    5 min
  4. 4

    Del dejen i to og tril hver del til en stang. Læg stængerne på en bageplade dækket med bagepapir.

    5 min
  5. 5

    Tryk en fordybning i midten af hver stang og fyld hindbærmarmelade i fordybningen.

    5 min
  6. 6

    Pensl dejen med et sammenpisket æg for en gylden overflade.

    2 min
  7. 7

    Bag hindbærsnitterne i ovnen i 15-20 minutter, indtil de er let gyldne.

    20 min
    200
    de skal være let gyldne og dufte lækkert
  8. 8

    Lad snitterne køle af, før du skærer dem i stykker og drysser flormelis over.

    10 min

Tags

kagesnackbagninghindbær

Kommentarer

Jonas

Fantastisk opskrift!

★★★★★
Maria

Ikke helt min smag

★★★★★
Mette

Disse hindbærsnitter var perfekte til min picnic i parken!

★★★★★
Lars

Jeg tilføjede lidt vaniljeekstrakt til fyldet - det gav en skøn smag!

★★★★
Anne

Mine børn elskede disse hjemmelavede hindbærsnitter i deres madpakker!

★★★★★