spisekunst.dk

Honningedderkop-brød

brødhonningkanelbagning
Honningedderkop-brød

En lækker opskrift på honningedderkop-brød, der er blødt og sødt med en hint af kanel. Perfekt til morgenmad eller som en snack.

Tid100 min
Portioner12
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for bedre tekstur)
    500 g
  • mælk(let opvarmet)
    200 ml
  • gær(fresk gær)
    25 g
  • honning(økologisk honning for bedre smag)
    100 g
  • smør(smeltet)
    50 g
  • æg(størrelse L)
    1 stk
  • salt(fint salt)
    1 tsk
  • kanel(valgfrit for smag)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den let opvarmede mælk i en skål.

    5 min
    romtemperatur
    gæren skal være helt opløst
  2. 2

    Tilsæt honning, smeltet smør, æg og salt til mælkeblandingen og rør godt.

    3 min
    romtemperatur
    blandingen skal være ensartet
  3. 3

    Sigt hvedemelet og kanel i en stor skål, og lav en fordybning i midten.

    5 min
    romtemperatur
    melet skal være jævnt fordelt
  4. 4

    Hæld mælkeblandingen i fordybningen og begynd at ælte dejen.

    10 min
    romtemperatur
    dejen skal være blød og elastisk
  5. 5

    Dæk dejen med et klæde og lad den hæve i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
    romtemperatur
    dejen skal være puffet op
  6. 6

    Forvarm ovnen til 180 grader C.

    5 min
    180 grader C
    oven skal være varm
  7. 7

    Form dejen til små boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.

    10 min
    romtemperatur
    boller skal være ensartede i størrelse
  8. 8

    Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.

    30 min
    romtemperatur
    bollerne skal hæve lidt
  9. 9

    Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne.

    25 min
    180 grader C
    bollerne skal være let gyldne og lyde hule når de bankes på bunden
  10. 10

    1

  11. 11

    Lad bollerne køle af på en bagerist.

    15 min
    romtemperatur
    bollerne skal være lune ved berøring

Tags

brødhonningkanelbagning

Kommentarer

Maria

Honningedderkop-brød med chokolade er en perfekt sød snack til eftermiddagskaffen

★★★★★
Morten

Jeg synes brødet kunne have godt af lidt mere kanel for at give en ekstra smag

★★★★★
Lise

Honningedderkop-brød med nødder er en lækker og mættende snack til skovturen

★★★★