Honningedderkop-brød

En lækker opskrift på honningedderkop-brød, der er blødt og sødt med en hint af kanel. Perfekt til morgenmad eller som en snack.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for bedre tekstur)500 g
- mælk(let opvarmet)200 ml
- gær(fresk gær)25 g
- honning(økologisk honning for bedre smag)100 g
- smør(smeltet)50 g
- æg(størrelse L)1 stk
- salt(fint salt)1 tsk
- kanel(valgfrit for smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den let opvarmede mælk i en skål.
5 minromtemperaturgæren skal være helt opløst - 2
Tilsæt honning, smeltet smør, æg og salt til mælkeblandingen og rør godt.
3 minromtemperaturblandingen skal være ensartet - 3
Sigt hvedemelet og kanel i en stor skål, og lav en fordybning i midten.
5 minromtemperaturmelet skal være jævnt fordelt - 4
Hæld mælkeblandingen i fordybningen og begynd at ælte dejen.
10 minromtemperaturdejen skal være blød og elastisk - 5
Dæk dejen med et klæde og lad den hæve i 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 minromtemperaturdejen skal være puffet op - 6
Forvarm ovnen til 180 grader C.
5 min180 grader Coven skal være varm - 7
Form dejen til små boller og placer dem på en bageplade med bagepapir.
10 minromtemperaturboller skal være ensartede i størrelse - 8
Lad bollerne hæve i yderligere 30 minutter.
30 minromtemperaturbollerne skal hæve lidt - 9
Bag bollerne i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil de er gyldne.
25 min180 grader Cbollerne skal være let gyldne og lyde hule når de bankes på bunden - 10
1
- 11
Lad bollerne køle af på en bagerist.
15 minromtemperaturbollerne skal være lune ved berøring
Tags
Kommentarer
Honningedderkop-brød med chokolade er en perfekt sød snack til eftermiddagskaffen
Jeg synes brødet kunne have godt af lidt mere kanel for at give en ekstra smag
Honningedderkop-brød med nødder er en lækker og mættende snack til skovturen