Honningglaseret rødbede med krydderurt

En lækker ret med honningglaserede rødbeder, der er perfekt som tilbehør eller som en del af en salat. Den søde smag fra honningen komplementerer den jordagtige smag af rødbederne.
Ingredienser
- rødbeder(friske)500 g
- honning(blomsterhonning eller lynghonning for dybere smag)2 spsk
- olivenolie(koldpresset for bedre smag)1 spsk
- balsamicoeddike(kan erstattes med æbleeddike)1 tsk
- frisk timian(kan også bruges tørret)1 tsk
- frisk persille(finthakket)1 tsk
- salt(efter smag)1 stk
- peber(friskkværnet)1 stk
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen begynder at varme op - 2
Skræl rødbederne og skær dem i både.
10 min - 3
Læg rødbedebådene i et bagefad. Tilsæt olivenolie, honning, balsamicoeddike, salt og peber og rør godt rundt, så de bliver dækket.
5 min - 4
Bag rødbederne i ovnen i 30 minutter, indtil de er møre. Rør rundt efter 15 minutter.
30 min200rødbederne skal være møre, når de stikkes med en gaffel - 5
Tag bagefadet ud af ovnen og drys med frisk timian og persille, inden de serveres.
5 min
Tags
Kommentarer
Den honningglaserede rødbede var en perfekt kombination af sødme og syrlighed
Krydderurterne gav retten en frisk smag, der passede godt til sommermiddagen
Jeg kunne godt lide den sprøde tekstur af rødbederne sammen med den søde honningglasur