spisekunst.dk

Honningkagehjerter

juleopskriftkagerhonning
Honningkagehjerter

Honningkagehjerter er en klassisk dansk julesnack, perfekte til at dele med familie og venner. Disse søde og krydrede små kager er dækket med lækker chokolade.

Tid60 min
Portioner20
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • honning(gerne flydende honning)
    250 g
  • sukker(kan være rørsukker for ekstra smag)
    100 g
  • mel(hvedemel)
    200 g
  • kanel(kan justeres efter smag)
    1 tsk
  • ingefær(malet)
    1 tsk
  • stødt nellike(kan udelades)
    1 tsk
  • natron(for hævning)
    1 tsk
  • æg(stort æg)
    1 stk
  • smør(skal være blødt)
    100 g
  • chokolade(til overtræk)
    200 g
  • lys)
    eller

Fremgangsmåde

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.

    5 min
    180
    ovnen skal være varm
  2. 2

    Smelt smørret sammen med honning og sukker i en gryde over lav varme, indtil sukkeret er opløst.

    10 min
    lav varme
    smørret skal være smeltet, og blandingen skal være jævn
  3. 3

    Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af i ca. 10 minutter.

    10 min
    rumtemperatur
    blandingen skal være lunken
  4. 4

    Tilsæt ægget til den afkølede blanding og rør godt.

    2 min
    rumtemperatur
    blandingen skal være ensartet
  5. 5

    Bland mel, kanel, ingefær, stødt nellike og natron i en skål.

    5 min
    rumtemperatur
    de tørre ingredienser skal være godt blandet
  6. 6

    Tilsæt de tørre ingredienser til honningblandingen og rør indtil dejen er ensartet.

    5 min
    rumtemperatur
    dejen skal være glat og fri for klumper
  7. 7

    Læg bagepapir på en bageplade og brug en sprøjtepose eller ske til at forme små hjerter af dejen.

    10 min
    rumtemperatur
    dejen skal kunne formes
  8. 8

    Bag hjerterne i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne.

    12 min
    180
    de skal være let gyldne og dufte aromatisk
  9. 9

    Lad dem afkøle på en bagerist, inden du dækker dem med smeltet chokolade.

    10 min
    rumtemperatur
    de skal være helt kolde
  10. 10

    1

  11. 11

    Smelt chokoladen og hæld den over hjerterne. Lad chokoladen størkne før servering.

    15 min
    rumtemperatur
    chokoladen skal være glat og dække hjerterne

Tags

juleopskriftkagerhonning

Kommentarer

Charlotte

Honningkagehjerterne var perfekte til julefrokosten med en skive ost på

★★★★★
Morten

Jeg kunne virkelig smage kanelen i honningkagehjerterne, dejlig krydret smag

★★★★
Lise

Honningkagehjerterne var en succes i madpakken til børnene, de elskede dem

★★★★★