Honningkagehjerter

Honningkagehjerter er en klassisk dansk julesnack, perfekte til at dele med familie og venner. Disse søde og krydrede små kager er dækket med lækker chokolade.
Ingredienser
- honning(gerne flydende honning)250 g
- sukker(kan være rørsukker for ekstra smag)100 g
- mel(hvedemel)200 g
- kanel(kan justeres efter smag)1 tsk
- ingefær(malet)1 tsk
- stødt nellike(kan udelades)1 tsk
- natron(for hævning)1 tsk
- æg(stort æg)1 stk
- smør(skal være blødt)100 g
- chokolade(til overtræk)200 g
- lys)eller
Fremgangsmåde
- 1
Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
5 min180ovnen skal være varm - 2
Smelt smørret sammen med honning og sukker i en gryde over lav varme, indtil sukkeret er opløst.
10 minlav varmesmørret skal være smeltet, og blandingen skal være jævn - 3
Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af i ca. 10 minutter.
10 minrumtemperaturblandingen skal være lunken - 4
Tilsæt ægget til den afkølede blanding og rør godt.
2 minrumtemperaturblandingen skal være ensartet - 5
Bland mel, kanel, ingefær, stødt nellike og natron i en skål.
5 minrumtemperaturde tørre ingredienser skal være godt blandet - 6
Tilsæt de tørre ingredienser til honningblandingen og rør indtil dejen er ensartet.
5 minrumtemperaturdejen skal være glat og fri for klumper - 7
Læg bagepapir på en bageplade og brug en sprøjtepose eller ske til at forme små hjerter af dejen.
10 minrumtemperaturdejen skal kunne formes - 8
Bag hjerterne i ovnen i 10-12 minutter, indtil de er let gyldne.
12 min180de skal være let gyldne og dufte aromatisk - 9
Lad dem afkøle på en bagerist, inden du dækker dem med smeltet chokolade.
10 minrumtemperaturde skal være helt kolde - 10
1
- 11
Smelt chokoladen og hæld den over hjerterne. Lad chokoladen størkne før servering.
15 minrumtemperaturchokoladen skal være glat og dække hjerterne
Tags
Kommentarer
Honningkagehjerterne var perfekte til julefrokosten med en skive ost på
Jeg kunne virkelig smage kanelen i honningkagehjerterne, dejlig krydret smag
Honningkagehjerterne var en succes i madpakken til børnene, de elskede dem