Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid

En lækker opskrift på Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid, perfekte til brunch eller som tilbehør til supper.
Ingredienser
- hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)500 g
- gær(fresk gær for bedste resultat)25 g
- lunken mælk(omkring 37 grader)300 ml
- smør(smeltet)50 g
- salt(kan justeres efter smag)10 g
- æg(størrelse M)1 stk
- revet ost(for eksempel cheddar eller mozzarella)100 g
- friskhakket persille(kan erstattes med andre krydderurter)50 g
- skinke(hakket i små tern)100 g
Fremgangsmåde
- 1
Opløs gæren i den lunkne mælk i en skål.
5 min - 2
Tilsæt smeltet smør, salt, æg og halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt.
2 min - 3
Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen indtil den er glat og elastisk.
10 min - 4
Lad dejen hæve et varmt sted i 1 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.
60 min - 5
Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
5 min200ovnen er varm - 6
Ælt dejen kort og tilsæt skinke, ost og persille. Form dejen til små boller.
5 min - 7
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.
30 min - 8
Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden.
20 min200bollerne er gyldne og hule i lyden
Tags
Kommentarer
Engelshjerte Strid gav en spændende smag til grydebollerne!
Perfekt til en hyggelig søndagsfrokost med vennerne.
Horsens Grydeboller er et hit til børnenes madpakker!