spisekunst.dk

Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid

bollergrydebollerdansk madbagværk
Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid

En lækker opskrift på Horsens Grydeboller med Engelshjerte Strid, perfekte til brunch eller som tilbehør til supper.

Tid100 min
Portioner8
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • hvedemel(gerne type 00 for en finere dej)
    500 g
  • gær(fresk gær for bedste resultat)
    25 g
  • lunken mælk(omkring 37 grader)
    300 ml
  • smør(smeltet)
    50 g
  • salt(kan justeres efter smag)
    10 g
  • æg(størrelse M)
    1 stk
  • revet ost(for eksempel cheddar eller mozzarella)
    100 g
  • friskhakket persille(kan erstattes med andre krydderurter)
    50 g
  • skinke(hakket i små tern)
    100 g

Fremgangsmåde

  1. 1

    Opløs gæren i den lunkne mælk i en skål.

    5 min
  2. 2

    Tilsæt smeltet smør, salt, æg og halvdelen af hvedemelet. Rør godt rundt.

    2 min
  3. 3

    Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen indtil den er glat og elastisk.

    10 min
  4. 4

    Lad dejen hæve et varmt sted i 1 time eller indtil den er fordoblet i størrelse.

    60 min
  5. 5

    Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.

    5 min
    200
    ovnen er varm
  6. 6

    Ælt dejen kort og tilsæt skinke, ost og persille. Form dejen til små boller.

    5 min
  7. 7

    Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i yderligere 30 minutter.

    30 min
  8. 8

    Bag bollerne i ovnen i 15-20 minutter, eller indtil de er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden.

    20 min
    200
    bollerne er gyldne og hule i lyden

Tags

bollergrydebollerdansk madbagværk

Kommentarer

Mette

Engelshjerte Strid gav en spændende smag til grydebollerne!

★★★★★
Anders

Perfekt til en hyggelig søndagsfrokost med vennerne.

★★★★
Camilla

Horsens Grydeboller er et hit til børnenes madpakker!

★★★★