spisekunst.dk

Hummer kakaosmelt

hummerkakaosauceskaldyrluksus
Hummer kakaosmelt

En luksuriøs ret med frisk hummer, der serveres med en cremet kakaosauce, der tilføjer en uventet dybde til den delikate skaldyr.

Tid40 min
Portioner2
Sværhedsgradmellem

Ingredienser

  • hummer(frisk)
    2 stk.
  • fra bæredygtigt fiskeri)
    hummer
  • smør(usaltet smør af høj kvalitet)
    100 g
  • kakaopulver(ubearbejdet kakaopulver for en rig smag)
    2 tsk.
  • fløde(fedtindhold på minimum 38%)
    1 dl
  • salt(fint havsalt)
    1 tsk.
  • cayennepeber(kan justeres efter smag)
    1 tsk.

Fremgangsmåde

  1. 1

    Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt salt.

    5 min
    koge
    vandets overflade bobler kraftigt
  2. 2

    Tilføj hummerne til det kogende vand og lad dem koge i 8-10 minutter, indtil de er lyserøde.

    10 min
    koge
    hummernes skal skal være lys rød
  3. 3

    Tag hummerne op af gryden og lad dem køle af i 5 minutter. Skær dem derefter i halve på langs og fjern indmaden.

    5 min
    stuetemperatur
    hummeren skal være kølet af, men stadig varm
  4. 4

    Smelt smørret i en lille gryde over lav varme. Tilsæt kakaopulver, fløde, salt og cayennepeber. Rør godt rundt, indtil blandingen er glat.

    5 min
    lav varme
    saucen skal være jævn og uden klumper
  5. 5

    Placer de halve hummer på en bageplade og hæld kakaosaucen over. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 5-7 minutter.

    7 min
    180 grader
    saucen bobler let og hummerne er varme
  6. 6

    Tag hummerne ud af ovnen og lad dem hvile i 2 minutter før servering.

    2 min
    stuetemperatur
    saucen skal være varm, men ikke brændende

Tags

hummerkakaosauceskaldyrluksus

Kommentarer

Mette

Den perfekte kombination af sød kakao og saftig hummer

★★★★★
Anders

Overraskende god til picnic i parken

★★★★
Lise

Kunne godt have brugt lidt mere kakaosmag

★★★★★