spisekunst.dk

Hummus

vegetariskdipsnack
Hummus

Denne klassiske hummusopskrift er cremet og fyldt med smag. Den er perfekt som dip til grøntsager eller som pålæg på brød.

Tid70 min
Portioner4
Sværhedsgradnem

Ingredienser

  • kikærter(kogte eller fra dåse)
    400 g
  • olivenolie(extra virgin for bedre smag)
    60 ml
  • citronjuice(friskpresset)
    2 spsk
  • hvidløg(finthakket)
    2 fed
  • spidskommen(malet)
    1 tsk
  • vand(kan justeres for konsistens)
    50 ml
  • salt(justeres efter smag)
    1 tsk
  • peber(friskkværnet)
    1 knivspids
  • paprika(til pynt)
    1 tsk

Fremgangsmåde

  1. 1

    Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de sættes i blød i vand i mindst 8 timer og derefter koges i 1 time, indtil de er møre. Hvis du bruger dåse-kikærter, skal de drænes og skylles.

    60 min
    kogende vand
    kikærterne skal være møre og let at mosse
  2. 2

    Kom kikærterne, olivenolie, citronjuice, hvidløg, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor.

    5 min
    ikke relevant
    ingredienserne skal være jævnt fordelt
  3. 3

    Blend ingredienserne, indtil de er glatte. Tilsæt langsomt vand, indtil du opnår den ønskede konsistens.

    5 min
    ikke relevant
    hummussen skal være cremet og ensartet
  4. 4

    Smag til med ekstra salt og citronsaft, hvis nødvendigt, og blend igen for at kombinere.

    2 min
    ikke relevant
    smagen skal være balanceret mellem syrligt og salt
  5. 5

    Overfør hummusen til en skål og drys paprika over som pynt. Server med pitabrød eller grøntsagsstænger.

    3 min
    ikke relevant
    hummusen skal præsenteres pænt i skålen

Tags

vegetariskdipsnack

Kommentarer

Mette

Hummus med masser af hvidløg er min favorit!

★★★★★
Anders

Hummus er perfekt til en vegetarisk madpakke

★★★★
Louise

Jeg lavede en spicy hummus med chili og det var et hit til festen

★★★★