Hummus

Denne klassiske hummusopskrift er cremet og fyldt med smag. Den er perfekt som dip til grøntsager eller som pålæg på brød.
Ingredienser
- kikærter(kogte eller fra dåse)400 g
- olivenolie(extra virgin for bedre smag)60 ml
- citronjuice(friskpresset)2 spsk
- hvidløg(finthakket)2 fed
- spidskommen(malet)1 tsk
- vand(kan justeres for konsistens)50 ml
- salt(justeres efter smag)1 tsk
- peber(friskkværnet)1 knivspids
- paprika(til pynt)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de sættes i blød i vand i mindst 8 timer og derefter koges i 1 time, indtil de er møre. Hvis du bruger dåse-kikærter, skal de drænes og skylles.
60 minkogende vandkikærterne skal være møre og let at mosse - 2
Kom kikærterne, olivenolie, citronjuice, hvidløg, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor.
5 minikke relevantingredienserne skal være jævnt fordelt - 3
Blend ingredienserne, indtil de er glatte. Tilsæt langsomt vand, indtil du opnår den ønskede konsistens.
5 minikke relevanthummussen skal være cremet og ensartet - 4
Smag til med ekstra salt og citronsaft, hvis nødvendigt, og blend igen for at kombinere.
2 minikke relevantsmagen skal være balanceret mellem syrligt og salt - 5
Overfør hummusen til en skål og drys paprika over som pynt. Server med pitabrød eller grøntsagsstænger.
3 minikke relevanthummusen skal præsenteres pænt i skålen
Tags
Kommentarer
Hummus med masser af hvidløg er min favorit!
Hummus er perfekt til en vegetarisk madpakke
Jeg lavede en spicy hummus med chili og det var et hit til festen