Hvid chokolade-risotto med hindbær

En lækker og cremet hvid chokolade-risotto der kombinerer den søde smag af hvid chokolade med friske hindbær for en perfekt dessert.
Ingredienser
- risottoris(f.eks. Arborio) (kvalitetshvid)200 g
- grøntsagsbouillon(kan også være kyllingebouillon)1 l
- hvid chokolade(finthakket)100 g
- smør(kan erstattes med olie for en lettere version)50 g
- løg(finthakket)1 stk.
- hindbær(friske eller frosne)150 g
- sukker(kan justeres efter smag)50 g
- vaniljesukker(kan udelades)1 tsk.
- fløde(kan være madlavningsfløde)1 dl
- citronjuice(for friskhed)2 tsk.
Fremgangsmåde
- 1
Opvarm grøntsagsbouillonen i en gryde og lad den simre.
5 minmedium varmebouillonen skal være varm, men ikke koge - 2
I en anden gryde, smelt smørret over medium varme. Tilsæt det hakkede løg og sautér i ca. 3-4 minutter, indtil det er blødt og gennemsigtigt.
4 minmedium varmeløgene skal være bløde og let gyldne - 3
Tilsæt risottorisen til gryden med løg og rør godt rundt i ca. 2 minutter, så risene bliver let gennemsigtige.
2 minmedium varmerisene skal være let gennemsigtige - 4
Begynd at tilsætte den varme bouillon lidt ad gangen, så risene altid er dækket. Rør ofte, og lad det simre i ca. 18-20 minutter, indtil risene er al dente.
20 minmedium varmerisene skal være møre, men stadig have lidt bid - 5
Når risene er færdige, tilsæt den hakkede hvide chokolade, fløden, vaniljesukker, sukker, hindbær og citronjuice. Rør godt rundt indtil chokoladen er smeltet og alt er godt blandet.
3 minlav varmerisottoen skal være cremet og glat - 6
Smag til med mere sukker eller citronjuice, hvis nødvendigt. Server straks i skåle, evt. pyntet med ekstra hindbær.
2 minserveres varmrisottoen skal være varm og cremet
Tags
Kommentarer
Den hvide chokolade gav en fantastisk sødme til retten!
Risottoen var cremet og hindbærrene tilføjede en frisk smag.
Perfekt dessert til en romantisk aften med min kæreste.