Hvidløgsyltet ananas

Hvidløgsyltet ananas er en lækker og overraskende kombination af sødme og umami. Denne opskrift tager dig gennem processen med at syltet ananas med hvidløg, hvilket giver en fantastisk smagsoplevelse.
Ingredienser
- ananas(frisk)1 stk
- hvidløg(frisk)4 fed
- eddike(hvidvinseddike eller æblecidereddike)200 ml
- sukker(kan justeres efter smag)100 g
- salt(fint salt)1 tsk
- peberkorn(hele)1 tsk
- hvis ønskes)knuses
- vand(rent vand)1 dl
Fremgangsmåde
- 1
Skær ananasen i skiver og derefter i mindre stykker.
10 min - 2
I en gryde, tilsæt eddike, sukker, salt, peberkorn og vand. Bring blandingen i kog.
5 minhøj varmeBlandingen skal være klar og sukkeret opløst. - 3
Tilsæt de knuste hvidløgsfed og ananasstykkerne til gryden. Rør godt rundt.
2 min - 4
Lad det simre i 10 minutter på lav varme.
10 minlav varmeAnanasen skal være blød, men stadig have bid. - 5
Tag gryden af varmen og lad blandingen køle af. Hæld det i et rent glas eller krukke.
5 min - 6
Luk krukken tæt og lad den stå i køleskabet i mindst 24 timer før servering.
1440 minkøleskabSmagen vil blive intensiveret efter 24 timer.
Tags
Kommentarer
Den hvidløgsyltede ananas var perfekt til sommergrillen!
Jeg kunne smage den friske lime i hver bid - lækkert!
Den hvidløgsyltede ananas var en spændende tilføjelse til min brunch