Indisk Dhal med raita

En lækker indisk dhal lavet af røde linser og krydderier, serveret med en frisk raita lavet af yoghurt og agurk.
Ingredienser
- røde linser(skylt og drænet)200 g
- løg(finthakket)1 stk
- hvidløgsfed(knust)2 stk
- ingefær(revet)1 tsk
- gurkemeje(pulver)1 tsk
- spidskommen(pulver)1 tsk
- cayennepeber(juster efter smag)1 tsk
- grøntsagsbouillon(eller vand)400 ml
- olie(til stegning)2 spsk
- yoghurt(til raita)150 g
- agurk(revet)0.5 stk
- citronsaft(friskpresset)1 tsk
- frisk mynte(hakket)1 tsk
- salt(juster efter smag)1 tsk
Fremgangsmåde
- 1
Varm olien op i en gryde over medium varme. Tilsæt løg og steg, indtil de er bløde og gennemsigtige.
5 minmediumløgene bliver klare og dufter sødt - 2
Tilsæt hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen og cayennepeber. Steg i yderligere 1-2 minutter.
2 minmediumduften af krydderierne frigives - 3
Tilsæt de skyllede linser og grøntsagsbouillon. Bring det i kog, og skrue ned for varmen, så det simrer.
1 minhøj for at bringe det i kog, derefter lavbegyndende bobler i gryden - 4
Lad dhal simre i 20-25 minutter, eller indtil linserne er bløde. Rør indimellem for at forhindre, at det brænder på.
25 minlavlinserne skal være møre og retten cremet - 5
Smag til med salt. Tag gryden af varmen og lad den stå i et par minutter.
2 minafretten er klar til servering - 6
For at lave raita, bland yoghurt,revet agurk, citronsaft og mynte i en skål. Smag til med salt.
5 miningenraitaen skal være cremet og velblandet
Tags
Kommentarer
Raitaen var frisk og lækker med masser af mynte
Dhalen var fyldt med smag af spidskommen og ingefær
Perfekt til en hurtig og sund aftensmad